Redovisningsspecialist till Martin & Serveras Ekonomicenter, Norrköping

Redovisningsspecialist till Martin & Serveras Ekonomicenter, Norrköping

Meritmind har fått förtroendet att rekrytera till en ny befattning på Martin & Serveras Shared Service Center (SSC). Deras ekonomicenter ska kompletteras med en ny funktion med specialistkompetens, detta för att stärka kompetens inom legala redovisningsfrågor.

Vi söker dig som brinner för att utveckla och kvalitetssäkra redovisningen, såsom att bevaka förändrade riktlinjer och säkerställa/utveckla interna kontroller och processer inom området. Här får du möjligheten att vara delaktig i en koncern som befinner sig under stark positiv utveckling, och vara en viktig del i ekonomicentrets fortsatt positiva resa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Ekonomicentret är en del av bolagets Shared Service Center (SSC) i Norrköping, där det i dag arbetar drygt 20 duktiga ekonomer som tillsammans hanterar 12 utav koncernens bolag. SSC är väl profilerat inom koncernen och anses vara en mycket attraktiv samarbetspart.

I rollen som redovisningsspecialist kommer dina arbetsuppgifter bland annat innebära:
 • Momshantering
 • Lönerelaterade redovisningsfrågor
 • Koncernmellanhavanden
 • Uppföljning av balansspecar (kontoavstämningar)
 • Säkerställa tidsplan för bokslut och revision
 • Utveckla rutiner och upprätta rutinbeskrivningar
 • Identifiera förbättringspotential och driva utveckling
 • Omvärldsbevakning såsom förändrade redovisnings- och skatteregler
 • Ställa krav både internt inom ekonomicenter och externt mot de bolag vi hanterar för att säkerställa redovisning i linje med lagar och regler
 • Driva internrevision
Rollen innebär också hantering av löpande redovisning, bokslutsarbete och rapportering inom ramen för redovisning, kund och leverantör. Som redovisningsspecialist rapporterar du direkt till chef för ekonomicenter och ingår i Ekonomicentrets ledningsgrupp.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom och som har en gedigen arbetslivserfarenhet som redovisningsekonom alternativt från revision. Du har skaffat dig bra erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter och känner dig mycket trygg med de ekonomiska flödena. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av upprättande av årsredovisningar samt besitter god förståelse och erfarenhet för utveckling av processer och systemstöd.

Personliga egenskaper

Då rollen har många olika kontaktytor är du tydlig i din kommunikation och du besitter hög social kompetens. Du är mån om att leverera i tid och med god kvalité. Ditt arbetssätt beskrivs som strukturerat och du är en uppskattad kollega som många gärna vänder sig till för att få ta del av din kompetens. När folk i din omgivning beskriver dig som en trygg och stresstålig siffernörd som brinner för sin redovisning har de helt rätt!

Placeringsort:

Norrköping

Vad erbjuder företaget dig?

Anställda som trivs, utvecklas, känner sig trygga och mår bra utgör grunden för Martin & Serveras framgångar. Engagerad, modig och kompetent är de tre ledord som utgör deras värdegrund. Martin & Serveras värderingar ger stöd och vägledning i hur medarbetarna ska agera i det dagliga arbetet. Gemensamma värderingar gör det enklare att arbeta tillsammans, oavsett vilka arbetsuppgifter man har eller var i Sverige man jobbar. Tillsammans verkar de för trivsel, ett bra arbetsklimat samt en god psykisk och säker arbetsmiljö. Du blir en del av deras fortsatta framgångsresa hos en arbetsgivare som värnar om medarbetaren.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Martin & Servera Gruppen är en svensk, familjeägd koncern och är Sveriges ledande restaurang och storköksspecialist med totalt 3 250 medarbetare. Bolagen i koncernen levererar drycker, livsmedel, utrustning, kem och tjänster till hotell, restauranger, caféer, offentliga måltidsverksamheter och butiker. Företagets huvudkontor finns i Årsta, Stockholm och Martin & Servera ägs till 100 procent av Axel Johnson. Läs mer här: Martin&Servera

I denna rekryteringsprocess samarbetar Martin & Servera med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 14 mars 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Intervjuer sker initialt digitalt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.