LUFTFARTSVERKET SÖKER SENIOR REDOVISNINGSEKONOM

LUFTFARTSVERKET SÖKER SENIOR REDOVISNINGSEKONOM

LFV SÖKER DIG SOM VILL VARA MED OCH LEDA UTVECKLINGEN AV FRAMTIDENS FLYGTRAFIKTJÄNSTER

Redovisningsenheten på Luftfartsverket (LFV) levererar tjänster inom fakturering, kundreskontra, leverantörsreskontra, redovisning, projektadministration samt bokslut. Dessa tjänster levererar vi idag till LFV samt till dotterbolag till LFV. Redovisningen utgör underlag för den ekonomiska rapporteringen varför våra uppdragsgivare har höga krav på både kvalitet och effektivitet i de tjänster vi levererar.

LFV har utökat sin verksamhet i form av ett nyförvärvat dotterbolag. Det innebär en utökad verksamhet för redovisningsenheten. Med anledning av detta söker vi nu en senior redovisningsekonom vars uppdrag blir att leverera löpande redovisning och bokslut till LFV och dess dotterbolag.

Gruppen består innan utökningen av fem redovisningsekonomer och två applikationsförvaltare.Gruppen kommer också tillhöra en enhet där även en controllergrupp ingår. Uppdragsgivaren i fråga har drygt 1100 anställda och bedriver en mångsidig verksamhet vilket också avspeglar sig i redovisningen.

Din roll:
  • Leverera och till viss del ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Utföra löpande redovisning, allt från mer komplexa till mer standardiserade uppgifter
  • Leverera extern rapportering till tex SCB, ESV mfl
  • Hantera momsdeklarationer och andra löpande momsfrågor
  • Stödja verksamheten i löpande redovisningsfrågor
  • Delta och i viss mån driva kvalitetsförbättrande arbete på enheten och i verksamheten i stort kopplat till redovisning.
  • Delta i systemförbättrande arbeten
Din profil:
Du har en akademisk examen eller motsvarande erfarenhet. Du jobbar idag med redovisning och har minst fem års erfarenhet av redovisning och bokslut. Du är väl förtrogen med de regelverk som styr redovisningen och har goda kunskaper i moms och skatt. Vi vill att du känner dig bekväm med att arbeta i ett större affärssystem och har en god förståelse för hur ett ekonomisystem fungerar. Även erfarenhet av att arbeta med utveckling av redovisningsprocessen är meriterande.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i engelska och svenska såväl i tal som i skrift. Du behärskar Excel väl och vi ser erfarenhet av IFS eller liknande affärssystem som meriterande.

Som person är du analytisk, strukturerad och självgående. Du är van vid deadlines och har en hög arbetsmoral. Ett öga för detaljerna men också för helheten är en förutsättning. För att trivas i rollen är det viktigt att du trivs med att samarbeta med kollegor och verksamhet och har lätt för att kommunicera med andra. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställning och förmåner
Denna tjänst är en tillsvidareanställning med placeringsort i Norrköping. Inför anställningen genomför vi en säkerhetsprövning och för denna tjänst innefattar det ett drogtest.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor. Vi sitter i ljusa och fina lokaler och erbjuder ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med lösningsfokuserade, engagerade och nytänkande medarbetare.

Fackliga kontakter
Per-Ola Kårbro ST 011-19 20 00
Andreas Gröndal Saco 011-19 20 00

Jonas Åkesson
HR Business Partner
jonas.akesson@lfv.se
0707-192230

Lina Hedene
Enhetschef
lina.hedene@lfv.se
010-212 07 28
Mer info
Kontaktperson Lina Hedene
Telefon 010-212 07 28
Område Norrköping
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.lfv.se
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning med tillhörande tjänster för civil och militär luftfart. Våra flygledare trafikleder dagligen ca 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter driva digitaliseringen av flygtrafikledningstjänster. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.