LFV SÖKER SYSTEMANSVARIG

LFV SÖKER SYSTEMANSVARIG

Enheten Förvaltning Operativa System ansvarar för förvaltning och utveckling av system för flygtrafiktjänst (CNS, AIS, MET och ATM) med tillhörande systemägarskap inkluderande bland annat produktionsavtal, teknisk infrastruktur, projektägarskap, drift och systemstöd, certifikat, underlag till investeringsplaner m.m.
Vi förstärker nu enheten med en Systemansvarig. Vi söker dig som är redo för utmaningar och vågar utveckla dig själv och verksamheten!

Din roll
Du kommer efter upplärning vara systemansvarig (SA) för system inom flera områden, men initialt kommer du gå parallellt med en eller flera befintliga SA. Detta ger dig en möjlighet att komma in i rollen samt kännedom om de olika förvaltningsområdena.
Systemansvarigs uppdrag i LFV är att ansvara för ett system eller en systemgrupp under dess förvaltningsfas. Denna innefattar aktiviteter avseende styrning, budgetansvar, ändringshantering, användarstöd, underhåll och drift. Inom ramen för förvaltningen planeras, beslutas och hanteras även vidareutveckling och avveckling.

Systemansvarig har, utöver god teknisk överblick, kunskap om den verksamhet som systemet stödjer och analyserar löpande verksamhetens och omvärldens strategier, krav och behov.
Då vi har anläggningar runt om i Sverige ingår också en del resor i tjänsten
(uppskattningsvis några dagar varannan vecka men till stor del styrt av dig) .

Din profil
För att vara framgångsrik i rollen som Systemansvarig behöver du följande kvalifikationer och erfarenheter:
  • Civilingenjör eller motsvarande kompetens genom lång erfarenhet inom arbetsområdet
  • Minst 5 års erfarenhet av tekniska system och operativ verksamhet inom flygtrafiktjänsten eller motsvarande områden
  • Goda kunskaper om system för flygtrafiktjänst
  • Erfarenheter från projektledning eller chefs-/ledarbefattning
  • Goda kunskaper i ekonomi
  • Goda kunskaper i svenska och engelska med god förmåga att uttrycka sig i såväl tal som text
    Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. Du har god samarbetsförmåga samtidigt som du kan vara drivande och arbeta självständigt. Du behöver också ha god analytisk förmåga och leverera med hög kvalitet. Du har också en förmåga att engagera och motivera medarbetare.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering företrädesvis i Norrköping. Innan anställning genomför vi drogtest och säkerhetsprövning. Sista ansökningsdag är den 14 november.

Mer information
För mer information om LFV se vår hemsida och för mer information om tjänsten kontakta Enhetschef Johan Arvik, tel. 0708-19 24 58, johan.arvik@lfv.se eller HR- ansvarig Moa Barkhagen, moa.barkhagen@lfv.se

Fackliga företrädare:
Per-Ola Kårbro, ST, 011-19 25 22
Gunnar Magnusson, SACO, 011-19 25 02
Mer info
Kontaktperson Johan Arvik
Telefon 070 819 24 58
Område Norrköping
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://lfv.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

LFV är ett affärsverk med ca 1100 medarbetare med uppdrag att tillhandahålla en säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart. LFV bedriver flygtrafiktjänst i torn och kontrollcentraler på 24 platser i Sverige och har också verksamhet internationellt. LFV omsätter ca 3,1 miljarder kronor och har sitt huvudkontor i Norrköping.