LFV SÖKER FÖRVALTNINGSANSVARIG ADMINISTRATIVA SYSTEM

LFV SÖKER FÖRVALTNINGSANSVARIG ADMINISTRATIVA SYSTEM

Enheten Teknikuppdrag (TU) är resursleverantör för projekt samt förvaltnings- och utvecklingsuppdrag. Enhetens uppdrag omfattar både LFVs operativa och administrativa system. Områden som TU arbetar med är bland annat tekniska utrustningar för flygtrafikledningstjänst och kommunikations-, navigations- och övervakningstjänst. Inom LFV gör vi just nu en förändringsresa med ny teknik, nya förutsättningar och ett ökat ansvar vilket betyder att vi växer som organisation. Vi söker nu en Förvaltningsansvarig inom administrativa system som vill vara med på vår resa!

Din roll
I denna roll har du ansvar för förvaltning av flertalet av LFVs administrativa verksamhetssystem. Du kommer att tillhöra gruppen IT och Utveckling som består av 20 medarbetare, varav tre arbetar i rollen som Förvaltningsansvarig.

Bland dina arbetsuppgifter finns:
  • Framtagning, planering och analysering av förvaltningsaktiviteter
  • Utförande och uppföljning av planerade aktiviteter
  • Hantering av akuta problem och driftstörningar
Dina interna kontaktytor består av systemansvariga, systemutvecklare och systemens användare. Extern kontakt förs med systemleverantörer och driftansvariga underleverantörer. Vår verksamhet är spridd på flertalet orter vilket medför att det förekommer en del resor och ibland med kort varsel.

Din profil
Vi söker dig som har ett stort tekniskt intresse! Du har en eftergymnasial utbildning inom IT, exempelvis systemvetare, där du anammat kunskap och förståelse för samspelet mellan människa, organisation och IT. Alternativt har du likvärdig arbetslivserfarenhet inom området. Du bör vara obehindrad i det svenska språket samt ha god förmåga att uttrycka dig i det engelska språket i såväl tal som skrift. Goda kunskaper i Office-paketet förutsätts.

Det anses som meriterande om du har:
  • Erfarenhet av förvaltningsarbete
  • Kunskap om förvaltningsmodellen PM3
  • Erfarenhet av systemadministration av Linux och/eller Windows
  • Goda kunskaper om olika databaser och SQL
  • Kunskap inom script- eller programmeringsspråk
Som person bör du uppskatta att ha flertalet kontaktytor och arbeta i en prestigelös miljö. Du tar självständigt ansvar för och driver dina arbetsuppgifter i riktning mot uppsatta mål. Du har en god samarbetsförmåga där du agerar lyhört och uppmärksamt i dialog med andra. Vidare har du en analytisk förmåga och grundar dina bedömningar på relevant information. Rollen som Förvaltningsansvarig är rätt för dig som vill vara med och driva vår utveckling framåt och ser LFV som en långsiktig arbetsgivare. Vid tillsättning av denna tjänst kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och förmåner
Tjänsten är en tillsvidareanställning med stationeringsort Norrköping. Innan anställning genomförs en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju samt drogtest. Säkerhetsprövningen kommer att föregå ett beslut om anställning.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor. Vi erbjuder ett utvecklande arbete tillsammans med engagerade, lösningsfokuserade och nytänkande kollegor.

Fackliga företrädare
Per-Ola Kårbro, ST, 011-19 20 00
Christian Axelsson-Domfors, SACO, 011-19 20 00
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.lfv.se
Sista ansökningsdag 20 jan 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning med tillhörande tjänster för civil och militär luftfart. Våra flygledare trafikleder dagligen ca 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter driva digitaliseringen av flygtrafikledningstjänster. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.