LFV SÖKER CONTROLLER

LFV SÖKER CONTROLLER

LFV SÖKER DIG SOM VILL VARA MED OCH LEDA UTVECKLINGEN AV FRAMTIDENS FLYGTRAFIKTJÄNSTER

Enheten Ekonomi ansvarar för ekonomisk planering, redovisning, uppföljning och rapportering av ekonomiska transaktioner.
  • Vi utför den ekonomiska redovisningen åt LFV och dess dotterbolag.
  • Vi sammanhåller vidare verksamhetens arbete med planering, budgetering, prognos, analys och rapportering av ekonomiska transaktioner.
Enheten är också ett stöd till verksamheten i verksamhetsplanering och uppföljning, ekonomiska frågor samt bistår med bland annat kalkyler och andra underlag som krävs för styrning, ledning och uppföljning. Enheten består av två grupper, en redovisningsgrupp och en controllergrupp och vi är sammanlagt 21 medarbetare.

Inom Controllergruppen utför vi bland annat månads- och kvartalsrapportering, rapportering till externa parter och sammanställer underlag vid revisioner. Vi arbetar med budget, prognos och analys av utfall löpnade i verksamheten och i de projekt som bedrivs inom verket samt levererar olika delar i boksluten. Vi fungerar också som ledningsstöd i frågor kopplat till ekonomi med till exempel kalkyler och andra underlag tex vid framtagande av avtal. Controllergruppen består av 11 medarbetare.

Din roll
Vi utökar nu vår grupp och söker nu en controller vars huvudsakliga uppdrag blir att hantera frågor kring vår anslagsfinansierade verksamhet och det program som den verksamheten drivs inom, samt att vara ansvarig controller för en av våra avdelningar inom LFV. Arbetet innebär att du självständigt arbetar med redovisning och andra ekonomiadministrativa uppgifter för programmet och för avdelningen.

Du kommer månadsvis utföra löpande uppföljning av intäkter och kostnader för projekt och inom programmet samt för den aktuella avdelningen. Du kommer finnas med i olika programstyrgrupper där du ska bidra samt stödja programledningen. Du kommer också stötta kostnadsställesansvariga i olika ekonomiska frågor. Du kommer att vara med och säkerställa framtagande av fungerande processer inom anslagsverksamhet och väl fungerande ekonomiska rutiner för verksamheten.

Tjänsten är placerad i Controllergruppen.

Arbetsuppgifter och ansvarsområde:
  • Självständigt arbete med redovisning och andra ekonomiadministrativa uppgifter för programmet och för avdelningen.
  • Leverera rapportering för aktuell verksamhet på månadsbasis
  • Hantera budget och prognos för aktuell verksamhet
  • Leverera till månads-, kvartals- och årsbokslut i form av periodiseringar, bokslutsdokumentation osv.
  • Ta fram kalkyler och andra ekonomiska beslutsunderlag inklusive underlag för investeringar.
  • Driva kvalitetsförbättrande arbete inom aktuell verksamhet kopplat till ekonomi.
  • Stödja verksamheten i löpande ekonomifrågor
Din profil
Vi tror att du är civilekonom eller har motsvarande utbildning och att du har minst fyra års erfarenhet efter examen.

God erfarenhet av redovisning och controlleruppgifter är meriterande men även arbete inom anslagsfinansierad verksamhet. Goda kunskaper i Excel är ett måste och vi ser att det är meriterande att du har erfarenhet av affärssystemet IFS.

Du ska du vara ordningsam, analytisk samt vara noggrann. Du ska dessutom ha en känsla för när du behöver stämma av med dina kollegor samt ha respekt för deadlines. Ett öga för detaljerna men också för helheten är en förutsättning.

För att trivas i rollen är det viktigt att du trivs med att samarbeta med kollegor och verksamhet och har lätt för att kommunicera med andra. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i engelska och svenska såväl i tal som i skrift.

Anställning och förmåner
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort är företrädesvis Norrköping eller Arlanda, men även andra orter kan vara aktuella. Innan anställning genomför LFV en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest. Denna tjänst kräver svenskt medborgarskap.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor.

Fackliga kontakter
Nadia Devrient, ST 011-19 20 00
Gunilla Pettersson, Saco 011-19 20 00
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.lfv.se
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning med tillhörande tjänster för civil och militär luftfart. Våra flygledare trafikleder dagligen ca 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter driva digitaliseringen av flygtrafikledningstjänster. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.