ARKIVARIE TILL GEMENSAMMA SERVICEFUNKTIONER

ARKIVARIE TILL GEMENSAMMA SERVICEFUNKTIONER

Om Gemensamma Servicefunktioner
GSF är LFVs och Sjöfartsverkets Gemensamma Servicefunktion. Hos oss levererar 60 anställda inom fyra enheter ett effektivt stöd till våra ägare och partners.
 • Dokumentadministration
 • Ekonomi
 • HR/Lön
 • Internservice
Om tjänsten
Du kommer att vara anställd i LFV men arbeta åt båda verken, vilket ger möjligheter att arbeta med två olika verksamhetsformer och strukturer.

Tjänsten består av allmänna arkivarieuppgifter som att ordna och förteckna arkiv oavsett medium, värdera information och föreslå bevarande och gallring, ta fram rutiner för hantering av verksamhetsinformation samt hantera utlämnande av allmänna handlingar och andra förfrågningar. I tjänsten kommer det även ingå ett ansvar för LFVs bildarkivering.

Din profil
 • Minst 60 hp i Arkivvetenskap
 • Minst 1 års relevant yrkeserfarenhet
 • God kunskap om arkiv- och informationsförvaltning samt regelverk kring detta för offentlig sektor
 • God kunskap om och erfarenhet av ordnings- och förteckningsarbete enligt den äldre modellen med allmänna arkivschemat samt kunskap om den nya modellen med verksamhetsbaserad klassificeringsstruktur
 • God kunskap om hantering och arkivering av elektronisk och annan digital information, både IT-system och enskilda filer
 • Meriterande är minst 1 års erfarenhet av arbete med arkiv- och informationsförvaltning i offentlig sektor
 • Meriterande är kunskap om bildarkivering
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet
Som person har du god analytisk- och samarbetsförmåga samt god förmåga att arbeta självständig. Du trivs i servicerollen och då du har mycket kontakt med kunder/medborgare är det viktigt att du har ett professionellt och pedagogiskt förhållningssätt samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och på engelska. Du klarar att hantera flera arbetsuppgifter parallellt och tycker att det är stimulerande att arbeta både med rutinärenden och mer komplexa frågor. Du vill arbeta tillsammans med andra för att nå resultat och har en positiv inställning till nya idéer och förslag.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Innan anställning genomför vi drogtest och registerkontroll. Välkommen med din ansökan senast 18 november.

Urval och intervjuer sker löpande.

Fackliga företrädare
Per-Ola Kårbro, ST Flygledning inom LFV/NUAC, 0708-19 25 42
Pernilla Melkersson, SACO, 0721-41 24 88
Mer info
Kontaktperson Clara Sedman
Telefon 010-2120738
Område Norrköping
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

LFV är ett affärsverk med ca 1100 medarbetare med uppdrag att tillhandahålla en säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart. LFV bedriver flygtrafiktjänst i torn och kontrollcentraler på 24 platser i Sverige och har också verksamhet internationellt. LFV omsätter ca 3,1 miljarder kronor och har sitt huvudkontor i Norrköping.