På Lantmännen Agroetanol arbetar vi mot ett bättre resursutnyttjande, ett hållbart samhälle och en grönare framtid. Vi är Nordens största bioraffinaderi och befinner oss just nu i en expansionsfas. Vi söker en driven, initiativtagande och nyfiken Analytiker som vill vara med och bidra på ett fantastiskt bolag som gör skillnad.

Det här kommer du att göra

Som Analytiker blir du en del av teamet som arbetar med bioetanol hos oss. Som Analytiker ansvarar du för inhämtning av data och information, som sedan används i framtagandet av analyser som ligger till grund för affärsmässiga beslut kopplat till etanolaffären på företaget. För att lyckas i rollen behöver du samverka med andra kollegor och funktioner, sätta dig in i vår affärsstrategi, försäljning, marknaden, konkurrenter och näringspolitiska beslut.

I rollen ingår det att arbeta med ovan nämnda analyser, ex konkurrensanalyser, marknadsanalyser samt omvärldsbevakning av drivmedelsmarknaden för etanolbaserade drivmedel och etanol för tekniska tillämpningar. Vidare ansvarar du för att hålla dig uppdaterad om lagstiftning och regelverk som har inverkan på vår verksamhet. Genom att tillgodogöra dig unik kunskap om vår bransch, samt sätta dig in i helheten av affären, blir du ett viktigt stöd i hur vi ska optimera vår verksamhet och stärka vår position på marknaden.

Rollen som Analytiker är en ny tjänst hos oss till följd av vår expansion, vilket innebär att det finns en frihet i rollen och utrymme att påverka den till viss del. I denna roll kommer analytiska förmågan, nyfikenhet, initiativtagande samt en "can do" attityd vara avgörande för att lyckas i rollen. Du rapporterar till Affärsområdeschef etanol på Lantmännen Agroetanol. Placering för tjänsten är på vår anläggning i Norrköping.

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:
  • En akademisk utbildning på högskolenivå, gärna med inriktning ekonomi och/eller teknik.
  • Tidigare erfarenhet från att samla in och hantera stora mängder data och information, samt göra analys på dessa.
  • Gärna erfarenhet från närliggande bransch.
  • Goda kunskaper i Excel.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som i skrift.
Du är:
  • Mycket analytisk och hanterar med skicklighet större mängder data, samt drar relevanta affärsmässiga slutsatser som ligger till grund för dina rekommendationer.
  • Kommunikativ och har en förmåga att förmedla dina insikter på ett pedagogiskt sätt till olika personer och funktioner, även de som inte har lika gedigen erfarenhet av data och analys.
  • Duktig på att förstå helheten, sammanhang och vad du behöver leverera för att kunna ge rätt stöd till affären. Detta synsätt gör även att du även identifierar förbättringsmöjligheter.
  • Driven, engagerad och initiativtagande i ditt arbete. På ett lösningsorienterat och pragmatiskt sätt hittar du vägar fram, även i nya situationer. Du vågar utmana och ifrågasätta för att utveckla arbetet och verksamheten i rätt riktning.
Du delar våra värderingar - Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft - och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 13 december, 2020. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

I rekryteringsprocessen ingår det både tester samt intervjuer. Om du går vidare till nästa steg i processen kommer du att få tester skickade till din mail. Håll därför gärna extra uppsikt över din inkorg. Flera av intervjuerna kommer att hållas online över video.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Josefin Träpja, Talent Acquisition Specialist på josefin.trapja@lantmannen.com.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 dec 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 50 miljarder SEK på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord. www.lantmannen.se

Lantmännen Agroetanol är Sveriges enda storskaliga bioraffinaderi för produktion av spannmålsbaserad etanol samt en av Sveriges största tillverkare av foderprodukter och koldioxid. Vi har en hög hållbarhetsprofil och är en viktig aktör i omställningen till ett klimatsmart samhälle. Vi är ca 110 medarbetare och omsätter ca 2 miljarder kr.