Gruppchef till Green Cargo Norrköping

Gruppchef till Green Cargo Norrköping

Brinner du för järnvägstransport och ledarskap. Då kan vi ha en tjänst till dig!

Vi söker nu en gruppchef med ansvar för produktionen i Norrköping/Oxelösund. Med hållbar säkerhet och miljö i fokus är Green Cargo ett företag som är helt rätt i tiden.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du erbjuds en bred och utvecklande tjänst som präglas av nytänkande, utvecklingsmöjligheter och ett brett kontaktnät av interna kollegor och externa partners. I din roll kommer du få möjlighet att påverka enhetens operativa och strategiska arbete och kombinera ditt intresse för logistik / transport med ledarskap. Du driver arbetet framåt med fokus på säkerhet och kvalité. Green Cargo jobbar mot visionen Järnvägslogistik i världsklass och söker medarbetare som vill vara med på den resan. Vi är måna om att bidra till ett hållbart samhälle och att godstransporter utförs med minimal klimatpåverkan. Genom goda arbetsvillkor för personalen och med fokus på hög säkerhet och kvalité bidrar Green Cargo till en bättre miljö och en långsiktigt hållbar ekonomi.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som gruppchef ansvarar du att gods levereras resurseffektivt och motsvarar vårt kundlöfte. I ansvaret ingår att säkra leveransen så de genomförs säkert och enligt lagstiftning, regler och korrekta arbetsmetoder. Du har personal- och resultatansvar och rapporterar till och biträder Driftområdeschef.

Tillsammans med planeringsavdelningen ansvarar du för en effektiv bemanningsplanering. Du ser till att rätt kompetens och resurser på kort och lång sikt samt säkerställer att medarbetarna tar ansvar för sitt uppdrag, sina mål och sin kompetensutveckling. Genom att skapa motivation och engagemang bidrar du till att skapa en utvecklande arbetsplats. Du bryter ned handlingsplaner och mål till grupp/individnivå och följer kontinuerligt upp resultat.

Du driver och ansvarar för arbetsmiljö- och hälsoarbetet i din grupp, säkerställa att olyckor, tillbud och förhållanden rapporteras och utreds. Dessutom samverkar du med arbetstagarorganisationer inom ditt arbetsområde. Som gruppchef stödjer du och utvecklar dina medarbetare för att kunna driva förändringsprocesser och kvalitetsarbete framåt.

Dina arbetsuppgifter som gruppchef innefattar:
  • Säkerhetsansvar med ständig förbättringar, uppföljning och åtgärdsplaner.
  • Budget- och resultatansvar, inkl. rapportering och efterlevnad av KPI.
  • Arbetsmiljöansvar, implementering och uppföljning av rutiner och styrande dokument.
  • Personalansvar, kompetensutveckling, rekrytering, planering, trivsel och kommunikation.
  • Arbeta resurseffektivt med daglig styrning
Rollen innebär också

Som gruppchef ansvarar du för produktionen i Norrköping, Oxelösund och har ca 40 anställda, både lokförare och bangårdsarbetare. Du ingår i en ledningsgrupp med 13 chefer och rapporterar till Driftområdeschef Mitt. Green Cargo har verksamhet dygnet runt, året om, vilket innebär att du inte träffar dina medarbetare varje dag utan att du även kommer behöva kommunicerar och leder dem på distans.

Vi söker dig som har en relevant erfarenhet som ledare, gärna från järnväg eller en logistik- och transportintensiv verksamhet. Du har sannolikt haft eget budget- och resultatansvar och är van att jobba med uppföljning och rapportering.

Vi tror att du brinner för förbättringsarbete, att du är engagerad i frågor som säkerhet och arbetsmiljö och vill utveckla en verksamhet som verkar för klimatsmarta transporter. Som person har du en god ledarskapsförmåga och är duktig på att coacha och utveckla andra både personligen och på distans. Ditt ledarskap präglas av tydlighet, engagemang och konsekvent handlande. Du är också välorganiserad med förmågan att delegera och följa upp och prioritera.

Är du en modig, engagerad och inkluderande ledare med stor medarbetarfokus samt en stark vilja och drivkraft att motivera medarbetarna och utveckla verksamheten? Sök nu!

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Green Cargo utvecklar och levererar effektiv och hållbar järnvägslogistik i ett nätverk som når ut över hela Sverige och den europeiska kontinenten. Vi är Sveriges i särklass mest erfarna aktör inom järnvägslogistik och ligger i framkant i dagens konkurrens- och lösningstänkande. Vi erbjuder hållbar logistik - transporter som är miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbara. Alltid i kombination med den omfattande kompetens vi har byggt upp över åren. Green Cargos erbjudande till kunder och kollegor är ett med hjärta och hjärna. Vill du bli en del av oss? Läs mer på www.greencargo.com.