Business Controller till Francks Kylindustri Sweden AB

Business Controller till Francks Kylindustri Sweden AB

Mpya Finance rekryterar för Francks Kylindustris räkning en ny stjärna till deras ekonomiavdelning i Norrköping.

I tre generationer har Francks Kylindustri stått för Sveriges kunnigaste yrkeskår inom industriell kyla och värme. Företaget startades 1950 av familjen Franck och från ett litet företag med en gammal cheva-pickup som enda servicebil har företaget vuxit till en marknadsledande koncern med cirka 340 anställda på 27 orter runt om i Sverige.

I takt med bolagens fortsatta positiva utveckling har rekryteringsbehovet av en Business Controller uppstått. Detta är den perfekta rollen för dig som är redo för en spännande resa i en koncern med höga tillväxtambitioner och stark innovationskraft. Här får du vara del av ett riktigt vasst team som tillsammans jobbar mot koncernens gemensamma visioner.

Huvudsakliga arbetsområden:
Du kommer i ditt arbete vara en businesspartner till koncernens verksamhetsansvariga med fokus på projektuppföljning. Du kommer vara involverad i hela processen från kalkyl till projektavslut avseende de finansiella processerna. Du förväntas agera bollplank till både projektledare och verksamhetsansvariga och trivs med att ha många kontaktpersoner.
  • Stötta dotterbolag med ekonomisk uppföljning
  • Utveckla systemstöd för att effektivisera och säkerställa kvaliteten avseende projektredovisning
  • Analys och framtagning av relevanta nyckeltal
  • Utbilda projektledare och verksamhetsansvariga
  • Koncernövergripande finansiella analyser
  • Rapportering
  • Budget och prognos
  • Kontinuerligt förbättringsarbete
Du kommer ha ett nära samarbete med koncernens dotterbolag och även rapportera till koncernens CFO Tomas. Rollen är placerad i Norrköping.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi. Du är en fena på projektredovisning och det är således meriterande om du tidigare har arbetat inom en projektverksamhet, gärna inom installationsbranschen. Genom dina tidigare arbetslivserfarenheter har du fått en god förmåga att snabbt förstå olika verksamheter och framgångsrikt driva kontinuerliga förbättringar.

Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska samt har goda kunskaper av arbete med Office program. Då det förekommer resor har du B-körkort.

För att trivas och lyckas i rollen har du en naturlig drivenhet både i din personliga utveckling och i arbetet. Du är en aktiv lyssnare med natur för att ställa frågor, du beskrivs som en teamplayer, men har samtidigt inga problem med att driva och planera din egna arbetsdag!

Vidare har du en god analytisk förmåga, är strategisk och planerande med god balans mellan noggrannhet och leveransprecision. Du motiveras av att agera problemlösande och anstränger dig för att leverera effektiva lösningar med hög kvalitet.

Har vi fångat ditt intresse?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt! I den här rekryteringen samarbetar Francks Kylindustri med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Haga på tel 0709-710016 eller anna.haga@mpya.se eller Anna Wetterlöv på 0709-710166, anna.wetterlov@mpya.se
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Francks Kylindustri är ett av Sveriges största privatägda kylföretag. Företaget har sedan 1950-talet legat i framkant i utvecklingen av industritekniska lösningar inom kyla och värme - för att öka produktiviteten hos kunder och därigenom minska miljöpåverkan i samhället.

De är ett entreprenad & service/tech-bolag inom området industriell och kommersiell kyla med drygt 350 medarbetare, fördelade på 27 kontor runt om i Sverige och en omsättning på drygt 1 miljard kronor.

De jobbar för att skapa team som karakteriseras av en framåtanda att nå mål och ambitioner, där allas åsikter är viktiga och de kontinuerligt lär sig av deras erfarenheter och av varandra. I kombination med kreativa team och en stark teamkänsla tror de att anställda trivs och utvecklas, att de kan leverera kvalitet och innovation till deras kunder, att de som bolag växer lönsamt och att de kan bidra till en bättre värld.