Regional Försäljningschef El sökes till Ahlsell region Öst

Regional Försäljningschef El sökes till Ahlsell region Öst

Älskar du att göra affärer & skapa skillnaden som gör skillnad för kunden?

Ahlsell söker en Regional Försäljningschef till segmentet El - region Öst. En fantastisk möjlighet för dig som drivs av kombinationen att arbeta nära affärer, kund och medarbetare!

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig möjligheten till en intressant och utvecklande ledarroll, där din erfarenhet från framgångsrik säljledning, kombinerat med goda ledaregenskaper och rätt personlighet värdesätts starkt!

Ahlsells stabila tillväxtresa fortsätter med vision om att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom Bygg, VA & Mark, VS, Industri, Klimat, El och Fastighet. Ditt uppdrag är att driva försäljningen inom segmentet El. Du planerar, driver och följer upp vår kundbearbetning och försäljning, samtidigt som du har intresse för att arbeta med affärsutveckling: nya kunder, nya arbetssätt och nya projekt som tillsammans möjliggör tillväxt!

I denna roll kommer du att leda och samordna din säljorganisation bestående av 13 fantastiska utesäljare samt innesäljare. I vår plan ser vi också en utökning av säljare.

Som försäljningschef El deltar du i den regionala ledningsgruppen med övriga regionala försäljningschefer och bidrar till vår regions strategiska affärsplaner och segmentets verksamhetsplaner. Du har också nära samarbete med övriga regioners försäljningschefer och division El nationellt. Då tjänsten även innebär att stötta och driva försäljning av hela Ahlsells utbud, är det helt avgörande att du har ett starkt affärsmannaskap och resultatfokus, samt ett genuint intresse av att förstå dina kunders affär och utmaningar.

Du rapporterar till regionchef Per Ivarsson som har ackumulerat försäljnings- & resultatansvar för regionens totala verksamhet omfattandes 8 affärsområden, 135 anställda och en omsättning på ca 1,5 miljarder.

Tjänsten innefattar en del resor och nätverkande och vi ser gärna att du är hemmahörande region Öst, föredragen placeringsort är Norrköping eller Linköping.

Vem söker vi?

Vi söker dig med ett nytänkande och engagerat hjärta som samtidigt är skicklig på att driva affärsstrategiska beslut. Du är en naturlig ledare och tydlig i din kommunikation, du är förtroendeingivande, lyhörd och empatisk.

Viktigast är att du trivs i en säljkultur där du är van vid ledarrollen och att du är intresserad av att utveckla dig själv och inspirera dina Säljare till utveckling och framgång. Du vill se tydliga resultat i ditt arbete och är samtidigt uthållig när det kommer till att skapa förbättringar gällande rutiner, processer och arbetssätt. Du har ett starkt renommé gällande förändringsledning, samt är trygg i rollen att leda samarbeten och utvecklingsprojekt internt.

Det är en förutsättning att du har verkat inom området El tidigare.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att leda genom ledare och att du har drivit en säljorganisation under en längre tid av tillväxt, gärna både genom förvärv och organiskt.

Är det dig vi söker?

Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta oss på EISS Rekrytering & Search. Vi svarar gärna på frågor och för en dialog om hur du skulle komma till din rätt på Ahlsell. Kontakta rekryteringskonsult Johanna Andersson via johanna.andersson@eissrekrytering.se.

Vi ber dig söka tjänsten via vår hemsida www.eissrekrytering.se. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningshandlingar via mail, enligt vår integritetspolicy gällande GDPR. Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2022. Tillsättning enligt överenskommelse.

Varmt välkommen!
Mer info
Kontaktperson Johanna Andersson
Email Mejla Johanna Andersson
Område Norrköping
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://eissrekrytering.se/
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varför Ahlsell

Det ska vara trivsamt, roligt och samtidigt enkelt att vara både anställd och kund hos Ahlsell. Vi hoppas att du, precis som vi, verkligen vill vara med att bidra till arbetsglädje – finansiell framgång och att ha roligt på jobbet går hand i hand.

Som medarbetare och ledare, verkar vi alla för "One Ahlsell", vi värnar om oss som team, vi bryr oss och utvecklas tillsammans. Vi tror att även du trivs i en organisation som främjar laget och stöttar gemensamma affärsdrivna och samtidigt teamorienterade aktiviteter.

Vår strävan är att ligga i framkant inom frågor som rör digitalisering, hållbarhet, miljö, inkludering, mångfald och visar öppenhet för nytänkande. Vi välkomnar kvinnliga sökanden till denna tjänst.