Systemutvecklare till Holmen IT

Systemutvecklare till Holmen IT

Holmens verksamhet präglas av ett genomgående hållbarhetsfokus som tillsammans med värderingarna Mod, Engagemang och Ansvar bygger en stark kultur i hela organisationen. Nu väntar ett stort projekt med utveckling av ett internt större system med många användare, vilket ger dig som vill bidra till kultur och smartare IT-lösningar en chans att kliva in på en framåtsträvande och stabil arbetsplats. Din blivande kollega hälsar att du snabbt blir en i gänget om du ställer mycket frågor, är orädd för att prova dig fram och lär dig av dina misstag. I gengäld erbjuds du välkomnande kollegor som gillar att höra din åsikt/lösning och en arbetsdag med stor variation, vilket utvecklar din ITkompetens och sätter din problemlösningsförmåga på prov. Mod, Engagemang, Ansvar. Är det du?

Information om uppdraget

I Holmentornet i centrala Norrköping sitter Holmen IT i moderna lokaler med en fantastisk utsikt. På insidan hittar vi ca 50 medarbetare som utgör den centrala IT-funktionen och leverantören av IT-tjänster till samtliga delar av koncernen.

Nu väntar ett större projekt som löper över 2 års tid. Ett av Holmens bruk ska byta ut ett större system till ett egenutvecklat system och här behövs din hjälp. Tillsammans med 5-7 kollegor med bred erfarenhet och kompetens arbetar du med vidareutveckling och anpassning för systemets nya användare. Samtidigt bygger du kompetens om såväl Holmens verksamhet men framförallt din IT-kompetens inom utveckling, databaser ( SQL/Oracle) och även förvaltning på sikt. I rollen ingår även kontakt med interna användare i Sverige och Holland.

Du erbjuds
 • Ett arbete som aktivt bidrar till en mer hållbar framtid
 • Ett nära samarbete med kompetenta och erfarna kollegor som gynnar kompetensutveckling i flera led
 • Goda möjligheter efter projektet för lång utveckling inom Holmens verksamhet. Vad som händer avgör ditt intresse, kanske djupdyker du inom en ny plattform eller är det en annan roll som fångat ditt intresse?
 • En möjlighet att på längre sikt få resa runt till olika delar av Holmens verksamhet som bedrivs på andra orter både i och utanför Sverige.
 • Kontinuerlig kompetensutveckling via e-learning såväl som lärarledda kurser vid behov
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter
 • Arbeta med systemutveckling med fokus mot Oracle i ditt första projekt
 • Utforma tekniska lösningar med hög kvalitet som på sikt gör skillnad för Holmens användare
 • Samarbeta med teamet för att översätta Holmens behov till fungerande praktiska lösningar.
Vi söker dig som

Relevant högskoleutbildning inom IT. För dig som tar examen till sommaren kan vi eventuellt hitta möjlighet till deltidsjobb fram till examen.

Goda kunskaper och intresse för arbete med databaser

Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande

Erfarenhet/kunskap av arbete med Java, Oracle eller Oracle Forms

Som person är du:

En självklar lagspelare som gillar att samarbeta med andra för att lösa din uppgift på bästa sätt

Problemlösande

Ansvarstagande

Nyfiken

Orädd för att testa dina lösningar eller ta initiativ för att lära dig mer

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid. Specifikationsfasen inleds nu och det finns en stor fördel för dig och organisationen ju tidigare du är på plats
 • Omfattning: Tillsvidareanställning med inledande provanställning (6mån) hos Academic Work. Arbetet är heltid, 40h/vecka under kontorstid. Ambitionen på sikt är en direktanställning på Holmen som erbjuder fina förmåner inom kompetensutveckling, friskvård och sommartid.
 • Placering: Centralt i Norrköping med 3 minuter promenad till resecentrum
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Holmens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Holmen är en av Sveriges största skogsägare och den växande skogen är grunden för deras verksamhet. Här förädlas råvaran till allt från trä för klimatsmart byggande till förnybara förpackningar, magasin och böcker. Med hållbarhetstänk i alla led är Holmen med och skapar en bättre framtid. Nu har du chansen att vara med och bygga en mer hållbar framtid tillsammans med Holmen. Läs mer här.