Projektledning + teknik + samhällsansvar = sant

Projektledning + teknik + samhällsansvar = sant

Optiplan är ett litet företag med ett stort hjärta och engagemang för kvalitets- och miljöfrågor, där kärnan utgörs av företagets kompetenta medarbetare med expertis inom systemutveckling, optimering, marknad och konsultarbete för skolskjuts och skolval. En stark sammanhållning präglar arbetsgruppen som du blir en del av, där både små och stora segrar firas. Vi söker dig som trivs bäst med stort ansvar där du får utveckla och driva projekt från start till slut. Du som vill bidra med din tekniska expertis likväl som med ditt intresse för att hitta kreativa lösningar och skapa ett helhetsperspektiv kommer att passa perfekt i rollen som teknisk projektledare på Optiplan!

Information om uppdraget

Optiplan jobbar med att utveckla optimeringsbaserade lösningsmetoder inom framför allt logistik. De erbjuder mjukvara och e-tjänster samt konsulttjänster för att implementera dessa system och stödja förändringsprocessen. Företaget är just nu inne i en spännande fas där de växer snabbt och därför söker Academic Work för Optiplans räkning en teknisk projektledare som ska projektleda implementering av Optiplan Skolskjuts och Optiplan Skolval.

I denna roll kommer du att vara med från första mötet med kund till en klar implementering samt den tekniska uppföljningen därefter. Du kommer både att driva egna projekt samt fungera som delprojektledare gällande de tekniska delarna. Här får du möjlighet att axla en varierad roll med stort eget ansvar där du får arbeta både nära kund och dina kollegor. På Optiplan går laget före jaget de arbetar tillsammans mot gemensamma mål, hjälper varandra och har en tydlig ambition och medvetenhet när det gäller hållbarhet, både när det kommer till deras produkter och tjänster samt när det kommer till en hållbar arbetsplats med medarbetare som mår bra. De firar både små och stora framgångar med allt ifrån lyxiga frukostar och after works till teambyggande aktiviteteter och resor. Här blir du en del av en arbetsgrupp som har roligt tillsammans och som alla är med och bidrar till företagets fortsatta utveckling och tillväxt.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Optiplan.

Arbetsuppgifter

Som teknisk projektledare kommer du att arbeta med Optiplans kunder från förstudie till färdig implementation samt att du alltid har en löpande dialog med kund kring fortsatt vidareutveckling och teknisk support. Internt samarbetar du främst med affärskonsulterna samt med utvecklingsteamet, där du även fungerar som en kravställare utifrån de tekniska specifikationerna. Du ansvarar för att projektet går i rätt riktning enligt plan och fångar upp behov hos kund som du sedan driver vidare internt. Det kan till exempel handla om att samla in information från kund och dra slutsatser kring vilka tekniska detaljer som krävs i projektet för att kunna göra en integration mellan olika system, där du skapar en översikt och guidar både kund och kollegor kring de tekniska delarna i projektet.

Tjänsten passar dig som har ett genuint intresse för teknik och projektledning och som känner att du är redo att ta nästa steg till en roll där du får ett stort eget ansvar och får arbeta med ett härligt gäng som ser positivt på att du kommer med nya idéer och perspektiv.

Vi söker dig som
  • Har högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis systemvetenskap, kognitionsvetenskap eller liknande samt har en god förståelse för webbsystem, hur de är uppbyggda och hur de integrerar med varann.
  • Har arbetserfarenhet inom projektledning samt erfarenhet av processer där man har implementerat någon form av tekniskt system.
  • Har kunskaper inom REST API och GIS.
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
  • Har B-körkort, då vissa resor ingår i tjänsten.
Som person ser vi att du har ett stort intresse för att lära dig olika tekniker och system samt och att du bidrar med en nyfikenhet och driv att utveckla projekten både internt och externt. Du sporras av utmaningar och har förmågan att alltid tänka ett steg längre. Du har en ansvarstagande förmåga och kommer gärna med förslag på nya lösningar samt har en god förmåga att få både kollegor och kunder att arbeta mot det gemensamma målet. Samtidigt är du noggrann och lämnar ingenting åt slumpen. Vi ser även att du bidrar med en positiv stämning i arbetsgruppen och att du liksom dina kollegor på Optiplan ser det som en självklarhet att både hjälpa varandra och att fira varandra.

Övrig information
  • Start: Vid överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare med ev. inledande 6 månaders provanställning.
  • Placering: Nyrenoverade lokaler i Knäppingsborg, i centrala Norrköping.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Optiplans önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa under kontorstid, kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Frida Andersson, 013-470 96 09. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Optiplan är ett innovativt företag med rötter inom akademiska världen. Företaget består idag av nio anställda som arbetar tätt tillsammans för att nå företagets uppsatta mål. De har ett modernt företagsklimat och vi arbetar med att utveckla optimeringsbaserade lösningar inom framför allt logistik och fordonskapacitetsoptimering.

Optiplans affärsidé är att kostnadseffektivisera service- och logistikverksamheter, såsom elevresor vid skolskjuts samt vid skolval. Vi är ett företag som säljer Sveriges modernaste verksamhetssystem och konsulttjänster för effektiv hantering av elevresor. Vi lever på vår kompetens och vårt engagemang för att leverera kvalitativa tjänster till våra kunder. De verksamhetssystem vi erbjuder, Optiplan Elevresor, stödjer strukturering och hantering av skolelevers rätt till skolskjuts samt optimering av skolskjuts. Optiplan Skolval beräknar bäst rätt till skola enkelt och rättssäkert med spårbarhet.
Kolla gärna in deras facebooksida!