Projektingenjör inom Digital Projekthantering till Ostlänken

Projektingenjör inom Digital Projekthantering till Ostlänken

Är du nyutexaminerad ingenjör, systemvetare eller har erfarenhet inom datasamordning? Kännetecknas du dessutom av egenskaper som strukturerad, noggrann och trivs med administrativa arbetsuppgifter? Då har vi tjänsten för dig! Trafikverket söker nu en Projektingenjör som kan avlasta funktionen Digital Projekthantering i projekt Ostlänken - Ett av Sveriges genom tiderna största infrastrukturprojekt!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Projektingenjör till funktionen Digital projekthantering i projekt Ostlänken. Projektets omfattning och komplexitet gör att en projektgemensam samordning och strukturering av information, som blir såväl internt som externt framtaget, är ytterst nödvändig. Det krävs att alla som är verksamma i projekten har behörighet till de olika systemen och för att kunna hantera det stora flödet av användare är Digital projekthantering nu i stort behov av ett administrativt stöd.

Du erbjuds
 • En unik inblick i Sveriges genom tiderna största infrastrukturprojekt och bidrar till digital projekthantering och hållbar informationshantering i en framtidsbransch.
 • Ett skräddarsytt utbildningsprogram som har tagits fram i samråd med Trafikverket. Du kommer även få löpande coachning av din konsultchef, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Du kommer att arbeta i beställarorganisationen och stötta både intern personal samt konsulter och entreprenörer i Trafikverkets program/projekt.
 • Du stödjer i frågor som rör digital dokumenthantering (till exempel textdokument, CAD och ritningar) och säkerhetsställer att fastställda digitala verktyg/program används enligt gällande arbetsmetodik.
 • Du informerar och utbildar projektmedlemmar (internt och externt) samt följer upp att befintliga arbetssätt förankrats i projekten.
 • På sikt arbeta som datasamordnare i projekten
Vi söker dig som
 • Är nyutexaminerad ingenjör, samhällsplanerare eller systemvetare alternativt har arbetslivserfarenhet inom information- och datahantering
 • Har ett stort intresse för IT och teknik samt är administrativt lagd
 • Har god datorvana
 • Har goda kunskaper i Microsoft Office
 • Talar och skriver obehindrat i svenska
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i dokumenthanteringssystem, samt har kunskaper i Sharepoint, CAD och/eller GIS.

Som person är du:
 • Noggrann, ordningsam och strukturerad eftersom det kommer vara högt tryck med stora flöden och mycket information att hantera
 • Serviceinriktad och utstrålar trygghet då du kommer ha mycket kontakt med både Trafikverkets interna personal samt konsulter och entreprenörer
Övrig information
 • Start: Omgående enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning
 • Placering: Norrköping
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se