Optimeringsingenjör inom fjärrvärme till E.ON!

Optimeringsingenjör inom fjärrvärme till E.ON!

Vill du vara med och arbeta mot en framtida hållbar energimarknad där en spännande förändring är på gång? Vill du ta helhetsansvar för drift och utveckling innefattande såväl ekonomi som teknik? Är du redo för nya utmaningar och att ta nästa steg i karriären? Då kan du vara den E.ON söker!

Information om uppdraget

Academic Work söker en optimeringsingenjör inom fjärrvärme till E.ONs kontor i Norrköping. Som optimeringsingenjör kommer du att arbeta på enheten Energisystem inom City Energy Solutions som ansvarar för att bygga, utveckla, underhålla och förvalta distributionsnäten för fjärrvärme och fjärrkyla i Norrköping. Enhetens syfte är att optimera lokala energisystem med utgångspunkt i kundens värmebehov och arbetsstämningen karaktäriseras av framåtanda och innovation. Genom att göra mätdata till information, som analyseras och görs om till kunskap, effektiviseras investeringar tillsammans med utveckling av lokala energisystem och nya digitala tjänster. Inom enheten tas långtidsplaner fram som underlag för beslut om utvecklingen av fjärrvärmesystemen på de största etableringsorterna, baserat på analyser av energisystemet utifrån framtidens utmanande behov. Läs mer om hur det är att arbeta på E.ON här.

E.ONs värderingar reflekteras genom:
Vi sätter kunden i centrum, vi samarbetar, vi är innovativa och arbetar med ständiga förbättringar, vi når framgång tillsammans och vi agerar ansvarsfullt med ett öppet sinne.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos E.ON. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6 månader till och börja med. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. För rätt person kan även en eventuell direktrekrytering bli aktuell.

Arbetsuppgifter

Som Optimeringsingenjör kommer du arbeta med att ta fram framtidens fjärrvärmenät innehållande bland annat realtidsstyrning baserat på energiefterfrågan hos kunder samt mot detta en optimerad produktion. Detta gör du i nära samarbete med energisystemanalytiker, nätansvariga, produktions- och försäljningsorganisationer samt kunders tekniska organisationer.

Målsättningen med uppdraget är att dagligen skapa förutsättningar för en optimal kundleverans samt produktion, genom att till exempel möjliggöra att lokal energiproduktion kan tas till vara i den större distributionsleveransen. Långsiktigt kommer du att driva anläggningsutvecklingen mot en mer digitaliserad plattform.

Dina arbetsuppgifter innehåller bland annat:
 • Projektledning
 • Systemutveckling
 • Utredning- och analysuppdrag
Tjänsten passar dig som är exempelvis civilingenjör med några års erfarenhet och är på jakt efter en ny spännande utmaning i karriären.

Vi söker dig som
 • Har en relevant högskoleutbildning som civilingenjör med energi/miljöinriktning eller liknande
 • Några års arbetslivserfarenhet efter examen
 • Ett stort intresse för energisystem
Det är meriterande om du
 • Har kunskap och erfarenhet av ekonomistyrning
 • Har erfarenhet av optimering av fjärrvärmesystem
 • Har en väl utvecklad förståelse för E.ONs verksamhet och deras kunders behov
Som person är du självreflekterande, resultatfokuserad och öppen för förändring och utveckling. I din roll förväntas du främja samarbete över gränser, skapa goda relationer och ha god förmåga att hantera utmanande situationer. Du agerar kundorienterat och affärsmässigt samt är en god kommunikatör som inger förtroende och är en förebild för omgivningen.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Norrköping
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och E.ONs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

E.ON är ett företag som producerar och levererar energi till den nordiska marknaden i form av el, gas, värme, kyla och avfallsbehandling samt energirelaterade tjänster till cirka en miljon kunder. Hos EON är alla lika olika, men med en sak gemensamt. Vi brinner för vårt mål att ställa om till 100 procent förnybar och återvunnen energi senast år 2025. Det är ingen liten ambition och för att kunna nå dit krävs människor som vill göra skillnad och bryta ny mark. E.ON är ett privatägt internationellt energiföretag som arbetar för att ta fram tekniska lösningar och innovationer för den nya energivärlden. E.ON har tre stora affärsområden vilka är smarta nät, förnyelsebar energi och kundlösningar. Totalt jobbar ungefär 40.000 person på E.ON varav drygt 2000 befinner sig i Sverige.