Lär ut framtidens teknik som programmeringslärare på Curt Nicolin Gymnasiet!

Lär ut framtidens teknik som programmeringslärare på Curt Nicolin Gymnasiet!

Har du goda kunskaper inom programmering? Har du dessutom ett stort intresse för att inspirera och lära ut till ungdomar? Då kanske det är precis dig vi söker till Curt Nicolin Gymnasiet som erbjuder en kreativ och social arbetsplats med modern pedagogik där skolan är i verkligheten!

Information om uppdraget

Academic Work söker tillsammans med Curt Nicolin Gymnasiet (CNG) en programmeringslärare till deras teknikprogram.

Det här är en gymnasieskola som ligger i framkant inom flera olika områden. De jobbar enligt problembaserat lärande, gärna i projektform och med dator och teknik som ett av de viktigaste hjälpmedlen. Flera innovativa teknik- och industriföretag i regionen är delägare i skolan och CNG har goda samarbeten med både företags- och utbildningsaktörer både inom och utanför Sverige, vilket ger möjligheten till spännande samverkansprojekt som en stor del av utbildningen. Till Finspång finns goda pendlingsmöjligheter även med kollektivtrafik för dig som bor i Linköping eller Norrköping.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Curt Nicolin Gymnasiet.

Arbetsuppgifter

Som lärare på CNG får du möjlighet att ta fram din kreativa och initiativrika sida för att på bästa sätt tillsammans med eleverna utveckla deras lärande. Här får du ingå i ett engagerat lärarteam som tillsammans skapar de rätta förutsättningarna för skolans elever.

Du arbetar med elever i lärande projekt, planerar upplägget av dina lektioner, genomför undervisningen och följer upp elevernas utveckling och resultat. Då eleverna ofta arbetar i olika temaprojekt kommer du ha en stödjande roll i dessa projekt inom ditt kompetensområde. Du bidrar till ett konkretiserat lärande med hjälp av den senaste tekniken.

Vi söker dig som

Vi söker dig som på ett inspirerande och engagerat sätt vill dela med dig av dina kunskaper inom IT och programmering, gärna med inriktning mot AR/VR.

Vi efterfrågar specifikt:
  • Eftergymnasiala studier inom relevant ämnesområde samt stort intresse och goda kunskaper inom programmering, gärna med grafisk inriktning.
  • Pedagogisk erfarenhet, antingen som lärare eller i andra verksamheter där du arbetat med ungdomar. Du kan till exempel ha studerat en ingenjörsutbildning och vill jobba med ungdomar som pedagog eller så har du kanske studerat till ämneslärare och har goda kunskaper inom IT och/eller teknik.
  • Stort digitalt intresse, vi ser positivt på kunskaper inom Virtual- och Augmented Reality
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, då all undervisning och dokumentation kommer ske på svenska.
Som person är du en kreativ person med ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. Du är heller inte rädd för att komma med nya idéer och att testa nya tillvägagångssätt. Du trivs i en roll där du har kontakt med ungdomar i olika situationer och gillar att hjälpa andra. Du är tydlig och pedagogisk i din kommunikation och vill inte bara lära ut utan även inspirera. Du tycker om att skapa kontakter och att vara socialt aktivt och empatisk i ditt yrkesmässiga sammanhang. Det är också viktigt att du har en personlig mognad och är trygg och stabil i dig själv.

Övrig information
  • Start: Vid överenskommelse men senast till höstterminens start i augusti.
  • Omfattning: Mellan 60 och 100 %, efter överenskommelse.
  • Placering: Finspång
  • Kontaktuppgifter: Frida Andersson
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [mailto:lin01@academicwork.se]under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Norrköping
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Curt Nicolin Gymnasiet är en av Sveriges första friskolor och de har sedan 1996 utmanat skolvärlden med de vassaste teknikinriktade gymnasieprogrammen. Skolan har fyra olika program; Teknikprogrammet, Industritekniska programmet, El- och Energiprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Dessutom kan de erbjuda T4 ett fjärde år på Teknikprogrammet som mynnar ut i en Gymnasieingenjörsexamen inom produktionsteknik eller design- och produktutveckling. Skolan är certifierad som Teknikcollege och ägs av regionens industri och Finspångs kommun. De ligger mitt i det industritäta Finspång med tillgång till många företag och organisationer och har sedan 2014 nya fräscha lokaler. Dessutom vetter byggnaden ut mot vattnet och skapar en trivsam miljö för elever och personal. Curt Nicolin Gymnasiet står för den moderna pedagogiken och har en av Sveriges modernaste IT-skolmiljöer.