Kundfokuserad Serviceingenjör till ABB

Kundfokuserad Serviceingenjör till ABB

Dina arbetsuppgifter

Vill du ha ett omväxlande arbete där du både får jobba självständigt och i team? Vi på Service växer och söker nu serviceingenjörer med placering i Norrköping, Stockholm eller i Storvik. I den här spännande rollen får du arbeta brett med servicetjänster, projekt, programmering och drifttagning men också med teknikstöd och offertarbete tillsammans med våra drivna säljare. Kunderna du jobbar mot finns främst inom energi, process och tillverkningsindustrier runt om i Östergötland och Södermanland men även på andra orter i landet. Det är ett omväxlande arbete där, chansen dessutom finns för att få arbeta i internationella projekt.

Din profil

Du som söker är högskole- eller gymnasieingenjör eller har annan erfarenhet som bedöms relevant för tjänsten. Du har gedigna datakunskaper och kan grunderna i styr- och reglerteknik. Meriterande om du tidigare arbetat med DCS eller PLC/SCADA-system eller Windows Server, TCP/IP och nätverk. Har du dessutom grundläggande kunskaper inom instrumentation eller drivsystem är ett plus, liksom erfarenhet av projekt- eller konstruktionsarbete. Då rollen innebär många externa kontaktytor krävs det att du är socialt orienterad, självgående och i alla lägen strävar efter att lösa kundens behov. Beredskapstjänst kan förekomma i rollen.
B-körkort är ett krav. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Rollen kommer geografiskt att vara placerad i Norrköping, Stockholm eller Storvik.

Ytterligare information

Rekryterande chef Alice Frykberg +4621342907, svarar gärna på dina frågor. Fackliga kontaktpersoner: Sveriges Ingenjörer: Radek Kapica +4660195326; Unionen: Hanna Norén, +46 (0)21-34 23 01; Ledarna: Lenny Larsson, +46 (0)21-328 547. Övriga frågor ställs till rekryteringskonsult Andreas Christiansen, +46 73 35 12 746.

Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet passerat. Sista dag för ansökan är 24 juni. En komplett ansökan består av ett CV, personligt brev och betygskopior.
Mer info
Kontaktperson Andreas Christiansen
Telefon 0733-51 27 46
Område Norrköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Du blir en del av ABB:s division för Service. Division Service som består av 500 medarbetare på 25 orter runt om i landet. På avdelningen jobbar vi med service och eftermarknadstjänster, projekt, ombyggnader och uppgraderingar. Vårt erbjudande består av flexibla samarbetsformer med våra kunder och det gör vi i tätt samarbete med övriga enheter inom ABB. Vi tillhandahåller tjänster som ökar driftsäkerheten, tillgängligheten och lönsamheten, samt minskar miljöpåverkan i våra kunders produktionsanläggningar. Vi täcker in hela anläggningens livscykel och hjälper våra kunder att arbeta med ständiga förbättringar.