Hoppa till innehåll
Skatteetaten logotyp

Utvecklare - kan du koda Norge enklare att använda?

Vi söker utvecklare til vårt vackra Mo i Rana. Här jobbar ca. 90 IT-anställda och totalt är vi nästan 1.000 anställda i division IT, Skatteetaten, fördelat runt i Norge.

Vi söker efter dig som är nyfiken, törs försöka och göra misstag där du drivs av viljan att lära mer. Vi menar det är viktiga egenskaper för att bli en bättre utvecklare. Hos oss får du möjligheten till att använda din kunskap och kompetens till att utforma lösningar som är samhällsnyttiga och används av alla Norges invånare.

Du vill bli en del av ett starkt utvecklarmiljö. I 2023 kommer vi att ha ca. 1.500.000 timmar med IT-utveckling. Tillsammans önskar vi att skapa en miljö där vi delar kunnskap, diskuterer kod och jobbar för att leverera nya och bättre lösningar. Därfor är det viktigt för oss at du er genuint interesserad av att hitta goda lösningar som gör att test og IT-utveckling kan göras effektivt och säkert.

Mo i Rana ligger centralt i Helgeland med kort avstånd till både fjord och fjäll. Vi har ett rikt natur- og kulturliv och staden växer med planer om en stor flygplats innan 2025. Det förväntas flere tusen nya arbeidsplatser inom några år och det byggs bostäder i stor skala.

Du hittar mer informasion om Mo i Rana på rana.kommune.no och om Helgelandsregionen på visithelgeland.no og heilehelgeland.no.

Kunskap och kompetens
Vi tror du har IT-utbildning från högskola eller universitet. Men det är viktigare för oss att faktisk kan programmera bra, än att du har riktig utbildning. Vi tror också att du har jobbat 2-3 år eller mer som Java-utvecklare och har relevant erfarenhet från systemutvecklingsprosjekt eller agil systemförvaltning. Du har kompetens inom applikations-/lösningsarkitektur.

Här kan du se lite om vår teknologi-stack:
 • Java, Kotlin, SpringBoot, Redux, Git, Jenkins, Maven og Nexus som exempel
 • Kanske har du jobbat med DevOps og där med OpenShift, PostgreSQL, Grafana och Splunk
 • Kunskap om Cloud som AWS og Azure
 • Du känner kanske till Cloud Native, mikrotjänster, containere, PaaS och Kubernetes
Personliga egenskaper
Vi har stor tro på att tillsammans uppnår vi dom bästa resultaten och därför är samarbete og kommunikation viktig. Folk flest kan snacka med varandra och det är plats till dig som gärna sitter för dig själv när du jobbar men deltar på stand ups och diskuterar veckans kod med kollegorna dina. Du sätter dig nog raskt in i komplicerade saker och nya problemställningar. Du är duktig på att hitta lösningar. Du tar initiativ och ansvar för eget arbete men här finns det också möjligheter för mer ansvar som team lead eller tech lead. Det är lite upp till dig!

Vad kan vi erbjuda dig?
 • en innovativ og kreativ arbeidsplats med hyggliga kollegor
 • en solid och trygg arbeidsgivare med stark marknadsposition
 • faglig interessanta uppgifter och prosjekt
 • ett arbetsmiljö som uppmuntrar till att lära och utveckla kompetensen
 • delta i utveckling av lösningar med användaren i centrum
 • bra arbetsmiljö med hög innovationstakt
 • moderna lokaler, 2 timmar träning per vecka i arbeidstiden och tillgång till träningsrum
Hörs det givande ut att jobba med något samhällsnyttigt? Då tror vi att du vill trivas hos oss! Du får möjligheten att jobba med samhällsaktuella saker i en nytänkande organisation som har stort förtroende hos invånarna. Du får jobba på tvärs med kollegor från andra kunskapsområden och med stora möjligheter att planera din egen arbetsdag.

Hos oss får du villkor som säkrar dig en förnuftig balans mellan jobb och fritid: du får flexitid og betalt övertid, sommartid (7t/dag) och möjligheten att träna lite i arbetstiden(2t/v.). Medlemskap i Statens pensjonskasse följer också med. Det betyder att du får en av Norges bäste pensionsvillkor og möjlighet att söka bolån med goda betingelser. Läs mer på spk.no.

Vi vet att många önskar sig en hybrid och mer flexibel arbetsvardag med möjligheter att växla mellan jobba hemifrån eller på kontoret. Det lägger vi självklart till rätta för. Hos oss kan man avtala hemarbete när arbetsuppgifterna tillåter det.

Du blir anställd som "rådgiver/overingeniør" eller "seniorrådgiver/senioringeniør", med en årslön på kr 630.000 - kr 860.000 beroende av din kompetens. För specielt kvalificerade kan högre lön värderas. Det är sex månaders prövotid och när vi jobbar på tvärs av Norge kan det vara nödvändigt att resa lite.

Tycker du det hörs spännande ut eller undrar du över något efter att ha läst annonsen. Då är det bara att ringa eller sända sms till mig, Andreas Strömberg på telefon +47 984 85 340 så hörs vi!
Mer info
Kontaktperson
Andreas Strömberg
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 juni 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skatteetaten är en statlig myndighet i Norge med 7.000 anställda.

Vi jobber ut fra visjonen om et samfunn der alle vil gjøre opp for seg når det gjelder innbetaling av skatter og avgifter. Folk forventer enkle og brukervennlige tjenester, og dermed øker forventningene til oss. Felles for løsningene vi jobber med er målet om å utvikle og fornye våre tjenester slik at det er lett å gjøre rett.

Läs mer på skatteetaten.no/ITjobb

Liknande jobb