Hoppa till innehåll
Nordisk innovation logotyp

Senior rådgivare - Företagsledning

Publiceringsdatum
17 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
En unik möjlighet för dig som vill arbeta nordiskt med verksamhetsstyrning av innovationsprojekt

Nordiska ministerrådet är de nordiska regeringarnas samarbetsorgan. Nordic Innovation är en av Nordiska ministerrådets 12 organisationer. Vår vision är att bidra till att Norden blir världens mest integrerade och hållbara region till 2030. Se www.nordicinnovation.org och www.norden.org.

Nordic Innovation är en central aktör vid implementeringen av det nordiska samarbetsprogrammet för närings- och innovationspolitik. Nordic Innovation bidrar till att Norden ska bli en föregångsregion för hållbar tillväxt. Vi arbetar för att främja entreprenörskap, innovation och konkurrenskraft i nordiska företag.

Nordic Innovations verksamhet och aktiviteter siktar mot att skapa nordiskt mervärde med konkreta resultat och synliga effekter för de nordiska länderna. Vi söker en senior rådgivare som får ansvar för att följa upp resultatrapportering som mäter värdet, effekten och resultaten av våra många initiativ. Du kommer att ha ett nära samarbete med ledningen av Nordic Innovation och ingå i ledningsdialogen med Nordiska Ministerrådets sekretariat i Köpenhamn. Du kommer att få det professionella ansvaret för Nordic Innovations verksamhetsstyrning.

Arbetet kommer att bestå av både strategiska och operativa element. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att utveckla strategier och program, projekt, bygga upp nätverk, göra utlysningar, hantera evalueringsprocesser, vägleda och följa upp projekt. Du kommer att ha en nära kontakt med externa företag och organisationer. Här är det viktigt att anpassa kommunikationen efter målgrupperna på ett professionellt sätt.

Dina huvudsakliga uppgifter:
 • Utveckla metoder, verktyg och system för övervakning och resultatmätning inom Nordic Innovation
 • Bistå ledningen i den överordnade styrningsdialogen och rapporteringen
 • Bistå projektledare vid etablering av bra mått och resultatindikatorer
 • Följa upp projekt och analysera resultat
 • Ansvarig för utbildning och vägledning av medarbetare och projektledare i mål- och resultatstyrning
 • Förmedling av mål och resultat
För att arbeta effektivt hos oss bör du ha relevant erfarenhet från offentlig sektor eller från näringslivet. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom bland annat följande områden:
 • Erfarenhet av utveckling, etablering och uppföljning av system för verksamhetsstyrning
 • Erfarenhet av ledningsdialoger inom kunskapsintensiv verksamhet
 • Erfarenhet av att förmedla resultat
 • God ekonomisk förståelse
 • God kännedom om relevanta IKT-verktyg
Du bör ha akademisk bakgrund på högre nivå och relevant arbetserfarenhet Vi förutsätter att du har goda kommunikationsfärdigheter och att du kan kommunicera flytande på minst ett skandinaviskt språk plus engelska. Du är samarbetsorienterad, effektiv, trivs att arbeta i team och är flexibel. Vi ser att du är analytisk och strukturerad och har erfarenhet av att se till helheten.

Vi kan erbjuda dig ett spännande arbete i en intressant och utvecklande arbetsmiljö. Du kommer att få kollegor från alla de nordiska länderna och ha kontakt med centrala innovationsmiljöer i Norden och internationellt. Visst resande måste förväntas. Arbetsplatsen är i Oslo och anställningen gäller för upp till 4 år med möjlighet till förlängning i ytterligare 4 år.

Personer som är statligt anställda i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet när de arbetar för Nordic Innovation.

För ytterligare information om Nordic Innovation, se: http://www.nordicinnovation.org. För frågor om anställningen, kontakta: HR-rådgivare Kristine Høydahl (kristine.hoydahl@nordicinnovation.org), tel +47 40 60 53 95
Nordisk innovation logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 juli 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren