Tullspecialist till Logents tullverksamhet i Hån/Örje

Tullspecialist till Logents tullverksamhet i Hån/Örje

Om tjänsten

Är du kunnig och erfaren inom norsk och svensk tullagstiftning och skulle tycka att det vore roligt att få vara en del i ett utvecklingsinriktat bolag som satsar på tillväxt och som vågar tänka nytt? Nu söker Logent en strukturerad och serviceinriktad Tullspecialist till tullverksamhet som skall öppnas i Hån/ Örje 2019!

Logent är ett Logistik- och Bemanningsföretag med verksamhet i Norge och Sverige och sysselsätter totalt 3000 personer. Logents tullverksamhet finns idag i Göteborg, Halden och från 1 mars 2019 har vi även en ny tullverksamhet i Hån, ytterligare nyetableringar pågår som räknas bli klara slutet 2019. Logents tullverksamhet är ett oberoende tullombud med specialisering inom alla operativa tullprocedurer och konsultering för djupare utredningar. Tillsammans med övriga affärsområde inom Logent erbjuder vi ofta helhetslösningar för våra kunder och ser kontinuerlig utveckling som en förutsättning för en bra och långsiktig kundrelation.

Som Tullspecialist kommer du att ingå i ett team på fyra personer som arbetar med att administrera tullprocesser gällande import och export till/från EU. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ombesörja tulldeklarationer, transiteringar och godsregistreringar som inkommit via mail eller genom besökande chaufförer. Utöver detta ska du stötta kontorschef i arbetet att utveckla verksamheten genom effektiviseringar samt att säkerställa att svensk och norsk tullagstiftning följs genom egenkontroll mm. Logent använder tullsystemet Emma. Tjänsten är på dagtid.
Arbetsuppgifter:
  • Att förse Logents kunder med tulldeklarationer
  • Kontakt med Tullverket
  • Viss kundkontakt
  • Kontakt med chaufförer
  • Arbete med tillstånd, compliance etc.
Din profil

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från branschen samt god kunskap om norsk och svensk tullagstiftning. Du har en positiv inställning och trivs med att ha varierande arbetsuppgifter där du får använda dig av din servicekänsla och möta kunder och lösa deras problem på ett effektivt, noggrant och trevligt sätt. I ditt arbete är du självgående samtidigt som du är en lagspelare och bra på att samarbeta med andra. Du har en vilja att skapa goda resultat och bidrar gärna till förbättringar av rutiner och processer. Vidare har du goda kunskaper i engelska, datavana samt erfarenhet av arbete i något tullsystem.

Intresserad av tjänsten?

Intresserad av tjänsten?
Ta den unika chansen och sök ditt nästa jobb hos oss på Logent, vi erbjuder dig duktiga medarbetare och möjlighet att lära dig mer om logistik! Vi behöver din ansökan med CV samt personligt brev där du beskriver varför just du är rätt person för tjänsten som Tullspecialist hos Logent Tull, du ansöker via annonsen senast den 25 november. Blir du utvald att gå vidare i rekryteringsprocessen planerar Logent hålla intervjudag för tjänsten i Årjäng den 28 november. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Marie-Louise Bååth på Logent, tel. 070-722 77 59 eller mail marie-louise.baath@logent.se
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Østfold
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Logent
Sista ansökningsdag 26 nov (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Logent är en oberoende tjänsteleverantör inom logistik med ett heltäckande erbjudande inom Supply Chain Management för logistikintensiva verksamheter. Vårt erbjudande innefattar tjänster och branschlösningar inom våra tjänsteområden Logistik, Bemanning, Hamn & Hub och Kompetens. Logent finns representerade på ett flertal orter i Sverige och Norge med ca 3000 anställda. Under 2015 omsatte Logent ca 1,5 miljarder SEK. Logent AB är auktoriserade genom Almega och AEO-certifierade samt certifierade enligt ISO9001 och ISO14001.