Seniorrådgivare / rådgivare – Brinner du för EU-Nordiska forskningssamarbete inom energisektorn?

Seniorrådgivare / rådgivare – Brinner du för EU-Nordiska forskningssamarbete inom energisektorn?

Nordisk Energiforskning söker en/två engagerad rådgivare/seniorrådgivare som kan bli en del av vårt EU/nordiska Call Management-team.

Horizon Europe innebär nya spännande möjligheter för det europeiska energiforskningssamarbetet. Detta inkluderar det nya partnerskapet Clean Energy Transition Partnership (CETP), ett transnationellt initiativ med över 70 partner som deltar genom nationella och regionala program för att främja och accelerera övergången till framtidens energi. Nordisk Energiforskning har en aktiv roll i utvecklingen av CETP, och vi ser efter dig som vill vara med vidare på denna resa.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt i vårt Call Management-team som utvecklar, implementerar och administrerar forskningsprogram på nordisk/europeisk nivå. Exempel på uppgifter kan vara att utforma forsknings- och innovationsutlysningar, vägleda sökande och myndigheter och hantera evalueringsprocesser. Vårt team stöttar koordineringen av de involverade partnerna under årliga utlysningar av forskningsmedel och andra relaterade aktiviteter, och vi samarbetar kontinuerligt med representanter för europeiska forskningsråd och myndigheter.

Som anställd hos Nordisk Energiforskning kommer du också att arbeta för att främja samarbetet mellan de institutioner som finansierar energiforskning i Norden, mellan forskningsmiljöer och Nordiska Ministerrådet och sprida resultaten av nordisk energiforsknings arbete.

Profil
Vi söker dig som har
 • Erfarenhet av arbete med forsknings- och projektadministration
 • Relevant utbildning på minst kandidat/masternivå
 • God formuleringsförmåga både skriftligt och muntligt på minst ett skandinaviskt språk (danska, norska eller svenska) och engelska
 • God social och diplomatisk kompetens, samt god förståelse för roller och processer i en politiskt ledd organisation
 • Förmåga att kunna arbeta systematiskt både självständigt och i team, ta initiativ och lösa problem
Dessutom är det önskvärt att du har:
 • Erfarenhet av processer för utlysningar och forskningsfinansiering, till exempel från offentlig förvaltning eller forskningsråd
 • Kunskap om EU:s system för forskningsfinansiering kommande program (Horizon 2020/Horizon Europe) samt nordiskt samarbete och de nordiska forskningsmiljöerna
 • Kompetens inom datahantering och erfarenhet av datainsamling och -validering
Vi erbjuder dig:
 • Ett spännande jobb i skärningspunkten mellan politik, forskning och energi
 • En position i en kompetent akademisk miljö med många interna och externa kontakter och goda möjligheter till inflytande och kompetensutveckling
 • Högutbildade, välkomnande och motiverade kollegor från de nordiska länderna som arbetar tillsammans i team
Statligt anställda i de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta för Nordisk Energiforskning. Vi uppmuntrar särskilt anställda från de nordiska forskningsråden eller departementen att söka – tjänsten ger en utmärkt insikt i det EU-nordiska samarbetet.

Du är anställd på norska villkor med medlemskap i det norska pensionssystemet för offentligt anställda. Arbetsplats är Oslo och viss reseaktivitet måste förväntas.

Tjänsten innebär en tidsbegränsad anställning under fyra år med möjlighet till förlängning i upp till ytterligare fyra år i enlighet med Nordiska Ministerrådets riktlinjer. Den som rekryteras från ett annat land än Norge har också rätt till bidrag i samband med flytt från sitt hemland.

Nordisk Energiforskning eftersträvar i rekryteringsprocessen att personalen som helhet ska återspegla den nordiska befolkningen och att upprätthålla balans mellan ålder och kön.

Kontakt

Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta:

 • Direktör, Klaus Skytte:
- +47 94131447
- klaus.skytte@nordicenergy.org

 • Rådgivare, Sofia Elamson
- +47 47254732
- sofia.elamson@nordicenergy.org
Mer info
Kontaktperson Klaus Skytte
Telefon +47 94131447
Område Oslo
Yrkesroll Organisation & ledning, Managementkonsult & Rådgivare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.nordicenergy.org/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordisk Energiforskning är en institution under Nordiska Ministerrådet som verkar för att främja det nordiska energisamarbetet inom forskning, policy och analys för att bidra till förverkligandet av Nordens gemensamma vision: att bli världens mest integrerade och hållbara region. Nordisk Energiforskning ligger i Oslo och har 15 anställda från de nordiska länderna. Läs mer om Nordic Energy Research på www.nordicenergy.org