Finance manager till industribolag i Oslo

Finance manager till industribolag i Oslo

Gazella söker en erfaren finance manager till ett inustribolag med huvudkontor i Oslo. Till denna tjänst letar vi efter en strategisk och affärsorienterad, men samtidigt operativ, ledare som drivs av resultat och vill vara med och bidra till ökad försäljning och lönsamhet. Tjänsten innebär ansvar för samtliga processer inom ekonomi och IT samt ansvar för löpande utveckling och effektivisering av dessa. Tjänsten är placerad på bolagets huvudkontor i Oslo och du kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp där du rapporterar till VD. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Ansvara för budget- och prognosarbete samt för arbetet kring utvecklingen av affärsorienterade processer och likviditetsuppföljning.
  • Aktivt delta i ledningsgruppens arbete samt agera bollplank mot andra avdelningar i affärsrelaterade frågor med syfte att utveckla affären.
  • Framtagande av finansiell analys och information till VD, ledningsgrupp, ägare och styrelse.
  • Ansvara för och utveckla bolagets KPI-uppföljning.
  • Ansvara för IT, drift, utveckling, informationssäkerhet och förvaltning av samtliga system.
  • Coacha och utveckla medarbetare samt vara bollplank till affärsområdeschefer och övriga beslutsfattare.
Erfarenhet
Vi söker dig med minst 5-10 års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete i roller som redovisningschef, controllerchef, finance manger och/eller CFO. Du har god ledarerfarenhet och har erfarenhet av såväl ägarledda bolag som tillväxtbolag, gärna inom energi-, bygg- eller anläggningsbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av lagerredovisning samt har vana av att hantera stora datamängder i Excel. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska eller norska som engelska.

Personliga egenskaper
Till denna roll söker vi en trygg, erfaren och operativ ledare, som får saker och ting gjorda på ett effektivt och noggrant sätt. Du är förtroendegivande, bra på att kommunicera och är skicklig på att hantera många olika kontaktytor. Dessutom har du en förmåga att skapa en bra teamkänsla och kan verka för ett gemensamt mål. Vidare har du en förmåga att på ett lyckosamt sätt kombinera övergripande strategisk analys med affärsnära och operativt arbete.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är John Hagtorn (john.hagtorn@gazella.se).
Mer info
Kontaktperson John Hagtorn
Telefon 076 176 01 12
Område Oslo
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 juni 2020 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.