Underhållsingenjör - SCAs Traineeprogram Early Career

Underhållsingenjör - SCAs Traineeprogram Early Career

Forma skogens framtid. Sök Early Career-programmet och bli vår nästa ledare eller specialist. Tillsammans formar vi morgondagen med skogens kraft! Bli en av våra framtida ledare och specialister. I vårt Early Career-program kombinerar du en fast tjänst som Underhållsingenjör på SCA Rundvik med en personlig utvecklingsresa. Är du nyutexaminerad med ett par års arbetslivserfarenhet och längtar till Norrland? Då skall du anta den här utmaningen! Här hos oss på SCA får du en helt unik möjlighet att sätta fart på karriären. Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning
Vi söker dig som vill utvecklas i ett företag med stark framtidstro. Som Underhållsingenjör på SCA Rundvik jobbar du tillsammans med kollegor i en bred roll. I uppdraget allt från att aktivt delta i investerings- och förbättringsprojekt till att skriva underhållsinstruktioner.

Du gillar att jobba med förbättringar, ny teknik samt lösningar för att jobba med ett förebyggande underhåll och ett långsiktigt perspektiv. I rollen som underhållsingenjör bidrar du med att utveckla arbetssätt och utrustning med det övergripande målet att öka driftsäkerheten i våra anläggningar. Du följer teknik- och processutvecklingen inom underhåll, analyserar nuvarande lösningar och bidrar till att vi använder kostnadseffektiv teknik och process idag likväl som i ett långsiktigt perspektiv. I rollen behöver du fånga upp och analysera drift- och underhållsorganisationens frågeställningar och på ett lämpligt sätt kunna förklara resultatet av dina analyser. Allt arbete sker i nära samverkan med produktion och övriga underhållsavdelningar.

Som Underhållsingenjör blir du en viktig länk i vår hållbara värdekedja från skog till kund för våra förnybara produkter. Vi erbjuder en tillsvidareanställning till en specifik tjänst och samtidigt en plats på Early Career-programmet - personlig utveckling under 18 månader. Programmet ger dig förståelse för våra affärer, en överblick över hela organisationen och ett stort kontaktnät. Tillsammans med övriga deltagare jobbar du parallellt med personlig utveckling, självkännedom, kommunikation, ledarskap, coaching, förändringsledning, värderingar, gruppdynamik och konflikthantering. Engagerade chefer och medarbetare finns till hands för att stötta och dela med sig av sina erfarenheter.

Vem är du?
Vi söker SCA:s framtida ledare och specialister med ledarförmåga. Du har en civilingenjörsutbildning alternativ högskoleingenjör med lämplig inriktning så som maskinteknik, el/automation eller liknande.

Du är öppensinnad och gillar att anta nya utmaningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av processindustri men viktigast är att du har förmågan att lära dig och så småningom förstå det övergripande perspektivet för SCA Rundvik. Du har jobbat ett par år och känner att du vill utvecklas vidare. Vi tror att det här är ditt andra jobb efter avslutad utbildning. Du är engagerad och har ett stort intresse av både teknik och människor. Du skapar förtroende, visar mod och trivs med att samarbeta.

På SCA anser vi att förmågan att kommunicera effektivt på ett öppet och rakt sätt är viktigt för att utveckla goda relationer både internt och externt. Att ha förmågan att se helheten i kombination med att vara kundorienterad och affärsmässig är en förutsättning för att nå mål och skapa resultat. Vi söker dig som utmanas av förändring och som är en förebild för andra gällande hälsa och säkerhet.

Du uttrycker dig flytande i svenska och engelska i både tal och skrift. Eftersom resor kan förekomma ställer vi krav på B-körkort. Din personlighet och ditt beteende samspelar med våra kärnvärden: ansvar, högklassighet och respekt. Och självklart vill du jobba på ett företag med hållbarhet som ledstjärna och en stark framtidstro.

Vad erbjuder vi dig?
Forma vår framtid. Sök Early Career- programmet och bli ledare eller specialist. Tillsammans bidrar vi till lösningen på klimatfrågan med skogens kraft!

Vi erbjuder dig ett arbete som är mångsidigt, lärorikt och socialt. Hos oss blir du en del av ett stort företag med många möjligheter till både professionell och personlig utveckling. Vi bryr oss om dig som medarbetare! Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA. Därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Vill du veta mer?
För ytterligare information om tjänsten, kontakta Elisabeth Oscarsson Åberg, HR Business Partner, 0702-221845, elisabeth.oscarsson@sca.com

För ytterligare information om rekryteringsprocessen, kontakta Maria Nyberg, rekryteringschef, 070-561 02 76, maria.nyberg@sca.com.

Fackliga kontaktpersoner är: Mikael Holmberg, 0930 - 462 24, mikael.holmberg@sca.com

Varmt välkommen med din ansökan senast 1 oktober 2022.
Tjänsten är tillsvidare med tillträde i januari 2023.

Placering för denna tjänst är på SCA Rundvik i Rundvik utanför Nordmaling. Under de första 18 månaderna deltar du parallellt med ditt arbete i vårt Early Career-program.
Mer info
Kontaktperson Maria Nyberg
Telefon 070-561 02 76
Område Nordmaling
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Trainee
Hemsida https://www.sca.com/sv/
Sista ansökningsdag 1 okt 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Kärnan i SCA:s verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.