Kommunchef till Nordmaling!

Vi söker en kommunchef till en kommun med växande befolkning och höga ambitioner!
I Nordmalings kommun arbetar ca 700 medarbetare som gör ett viktigt jobb för att erbjuda invånarna god service och livsmiljö.

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag som kommunens ledande tjänsteperson är att styra, leda och utveckla kommunens verksamhet och organisation utifrån politiskt satta mål och visioner.
Kärnan i Nordmalings kommuns vision är att vara kommunen med den goda och hållbara livsmiljön där invånarna har närhet till alla vardagens behov och funktioner och där infrastrukturen låter världen komma nära.

Kommunen har höga ambitioner och som kommunchef tar du tillvara på den samlade kompetensen i organisationen.
Tillsammans med kommunledningen och nära politiken, driver du ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för att möta framtida krav och förväntningar.
Sammanlagt är det 18 direktrapporterande medarbetare, varav åtta är chefer.

Ditt ansvar
 • Kommunchefen är anställd av kommunstyrelsen och har det yttersta ansvaret för att lägga förslag till styrelsen och verkställa dess beslut.
 • Du arbetar med stor integritet avseende information och underlag inför beslut och tjänar både majoritet och minoritet i styrelsen.
 • Kommunchefen representerar kommunen i så väl regionala som nationella organ, där strategiska och övergripande frågor behandlas. Kommunchefen har ett ansvar för att Nordmalings kommun i övrigt är representerad på ett ändamålsenligt sätt i externa sammanhang.
 • Kommunchefen är även ansvarig för sammansättning och samordning av kommunens ledningsgrupp, vilket innebär samordning mellan cheferna i ledningsgruppen avseende strategiska och kommunövergripande frågor.

Kvalifikationer
 • Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning.
 • Du har ledarerfarenhet på högre ledningsnivå och har erfarenhet att som chef leda och utveckla underställda chefer och ledningsgrupp.
 • Du har även god erfarenhet av att driva strategiskt förändrings- och utvecklingsarbete och att leda en komplex verksamhet med goda resultat.
 • Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet från politisk styrd verksamhet och har god förståelse för hur berednings- och beslutsgång samt mål- och ekonomistyrning i en kommunal organisation fungerar.
 • Du kommer att vara kommunens främste tjänsteman och trivs med att representera kommunen både lokalt och nationellt.
 • Ditt ledarskap präglas av tillit, tydlighet och lyhördhet.
 • Du skapar och bibehåller förtroendefulla relationer bland chefer, medarbetare, förtroendevalda och externa aktörer.
 • Din kommunikativa förmåga är mycket god och du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Som ledare är du trygg och förtroendeingivande och har ett gott omdöme. Med god helhetssyn har du förmåga att hålla ett brett och strategiskt perspektiv på frågor och ett kommunövergripande fokus i ledning, styrning och förändringsarbete.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och enligt säkerhetsskyddslagen krävs svenskt medborgarskap samt en godkänd säkerhetsprövning innan anställning.

För mer information om tjänsten
I den här rekryteringen samarbetar vi med OnePartnerGroup Umeå. Har du frågor är du välkommen att kontakta senior rekryteringskonsult Niclas Ericsson, 073-424 99 58.
Sista dag för ansökan är 6 december 2022
 
Mer info
Område Nordmaling
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.nordmaling.se
Sista ansökningsdag 6 dec 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se