Redovisningsassistent till SMP

Redovisningsassistent till SMP

Dina arbetsuppgifter

Vi behöver stärka upp vår ekonomiavdelning! Du kommer ansvara för leverantörsreskontran samt jobba med löpande redovisning i de olika svenska bolagen. Som redovisningsassistent kommer du arbeta tätt tillsammans med dina kollegor på ekonomiavdelningen. Du kommer att stötta upp i den löpande redovisningen och andra uppgifter förenade med bolagets ekonomihantering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för leverantörsreskontran
  • Löpande bokföring
  • Hantering av in- och utbetalningar
  • Fakturering och hantering av fakturaunderlag
  • Avstämningar inför redovisning av skatt och moms
  • Förberedande av underlag för månads- och årsbokslut
  • Administrering av inkommande/utgående post
Du kommer ges möjlighet att växa med rollen och utvecklas med företaget. Hos oss är det bra gemenskap och vi värdesätter ett prestigelöst arbetssätt, där vi samarbetar och har en positiv inställning till arbetet.

Din profil

Rollen som redovisningsassistent ställer krav på att du har förståelse för löpande bokföringsarbete. Vi ser att du har en högskoleutbildning med inriktning redovisning och har arbetat några år inom ekonomi.
För oss är det viktigt att du som person tycker om att ta initiativ och har en förmåga att driva dig själv och se vad som behöver göras samt att du har ett strukturerat arbetssätt.
Du behöver ha god datorvana, lätt för att lära dig nya system och känna dig hemma i ett digitaliserat arbetssätt och tänk. Det är en fördel om du arbetat med Monitor sedan tidigare.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom en koncern med flera bolag, med fördel inom industrin och behärskar engelska språket väl.

En positiv inställning och fokus på effektiva lösningar och förbättringsarbete är andra faktorer som vi ser som självklara på SMP.
Vi erbjuder en tjänst med varierade arbetsuppgifter, tillsammans med engagerade arbetskollegor.

Läs mer om oss på www.smpparts.com/sv/

SMP samarbetar med Clockwork Bemanning & Rekrytering AB.
Frågor om tjänsten hänvisas till ansvarig rekryterare Olof Westling på olof.westling@clwork.se eller 073-3512734.
Sök tjänsten via www.clockworkpersonal.se senast 4 oktober.
Mer info
Kontaktperson Olof Westling
Telefon 073-3512734
Område Nordanstig
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 okt 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SMP Parts är en av Sveriges ledande tillverkare av utrustning och redskap för grävmaskiner och grävlastare. Vi är stolta över att tillverka produkter och lösningar av högsta tänkbara kvalitet och våra processer följer de högsta gällande kvalitets- och säkerhetsstandarderna i branschen. SMP Parts är ett kundorienterat företag med stort fokus på att möta kundens behov. Genom att anpassa våra produkter kan vi hitta en optimal lösning för varje kunds specifika utmaning eller uppgift. Vi har över 100 anställda. De flesta arbetar på fabriken i Ilsbo, Sverige, övriga är anställda på dotterbolagen i Norge, Tyskland och Finland. Vi har återförsäljare i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, England, USA och Benelux-länderna. All utveckling och tillverkning utförs på huvudkontoret och i fabriken i Ilsbo i Sverige.