Marknadskommunikatör till SMP

Marknadskommunikatör till SMP

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en Marknadskommunikatör som kan driva vårt kommunikationsarbete. Det är en ny roll som du får utforma tillsammans med oss.
Du behövs för att göra oss mer tydliga och kända på marknaden och förädla vår varumärkesstrategi. Vi erbjuder en spännande roll med självständigt arbete och stort ansvar. Som Marknadskommunikatör har du en bred roll.
Genom att kombinera strategi, teamarbete och praktiskt utförande bygger du upp och utvecklar vår marknadskommunikation, både internt och externt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Planera, driva och följa upp marknadsplaner mot uppsatt budget
  • Ta fram strategi för marknadsföring på sociala medier.
  • Producera, publicera och följa upp innehåll i allt marknadsfört material
  • Ansvara för PR-aktiviteter och mässor, nationellt och internationellt
  • Skriva pressreleaser, nyhetsbrev och uppdatera hemsida
  • Ansvara för trycksaker och profilmaterial
  • Framtagande av grafiskt material inför kampanjer och säljaktiviteter
  • Aktivt arbeta med att ständigt utveckla både intern och extern kommunikation
Du kommer i den här rollen att ges möjligheten att vara med och påverka, fatta beslut och arbeta självständigt. Samtidigt kräver rollen som Marknadskommunikatör att du har tät dialog med övriga avdelningar på företaget och har god samarbetsvilja. Placeringsort är på fabriken i Ilsbo.

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att du har arbetat några år med kommunikation och liknande arbetsuppgifter. Att du är en passionerad kommunikatör och har en gedigen kunskap inom ämnet är ett absolut krav. Du har en utbildning inom media, kommunikation eller angränsande områden och behärskar svenska och engelska språket flytande i såväl tal som skrift.
Du tycker om att ta självständiga beslut, komma med kreativa förslag och vara en viktig spelare i laget.

Har du varit med i bolag under förändringsprocesser är detta en merit.
Du har en god vana att skapa målgruppsstyrt innehåll för att effektivt kunna anpassa det till rätt kanal och informationsflöde. Vidare besitter du en förmåga att kombinera strategisk höjd med en hands-on attityd och jobbar proaktivt, strukturerat samt effektivt. Erfarenhet av att arbeta med kommunikation och marknadsföring på ett industriföretag är ett plus.

SMP samarbetar med Clockwork Bemanning & Rekrytering.
Frågor om tjänsten hänvisas till ansvarig rekryteringskonsult Olof Westling på olof.westling@clwork.se Sök tjänsten senast 9 augusti.
Mer info
Kontaktperson Olof Westling
Telefon 073-3512734
Område Nordanstig
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 aug 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SMP Parts är en av Sveriges ledande tillverkare av utrustning och redskap för grävmaskiner och grävlastare. Vi är stolta över att tillverka produkter och lösningar av högsta tänkbara kvalitet och våra processer följer de högsta gällande kvalitets- och säkerhetsstandarderna i branschen. SMP Parts är ett kundorienterat företag med stort fokus på att möta kundens behov. Genom att anpassa våra produkter kan vi hitta en optimal lösning för varje kunds specifika utmaning eller uppgift. Vi har över 100 anställda. De flesta arbetar på fabriken i Ilsbo, Sverige, övriga är anställda på dotterbolagen i Norge, Tyskland och Finland. Vi har återförsäljare i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, England, USA och Benelux-länderna. All utveckling och tillverkning utförs på huvudkontoret och i fabriken i Ilsbo i Sverige.