Konstruktör mekanik/hydraulik

Konstruktör mekanik/hydraulik

Dina arbetsuppgifter

Som konstruktör på SMP har du ett aktivt samarbete med kolleger från produktion och eftermarknad. Du är med och bidrar till produktstrategiska beslut och deltar i diskussioner med kunden för att identifiera nya lösningar eller förbättra kvalitet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
  • Utveckla och förbättra nuvarande produkter och komponenter.
  • Utveckla nya produkter för framtiden.
  • Introducera och presentera nya produkter och tekniska lösningar internt och på marknaden.
  • Underhålla och uppdatera nuvarande produkter och ritningar, skapa produktstrukturer samt förbereda underlag till engineering changes.
  • Sammanställa e-BOM för produkter samt kalkylera produktlönsamhet.
  • Utveckla testmetoder för att kunna verifiera produkt funktionalitet och säkerhet.
  • Utveckla lösningar för att avhjälpa problem som uppstår i vår "installed base".
Din profil

Vi söker dig med ett brinnande intresse för ny teknik och nya tekniklösningar.
Vi ser att du har 3-5 års högskoleutbildning inom mekanisk konstruktion. Du har kunskap inom 2D och 3D Cad miljöer samt erfarenhet av FEM-beräkningar.

Som person är du drivande, målinriktad, strukturerad samt har ett genuint teknikintresse. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och goda kunskaper i engelska och svenska i skrift och tal. Du har en bra organisationsförmåga och är tydlig i din kommunikation. Jobbet kan kräva att du kommer att behöva resa båda inom Sverige och utrikes för att träffa kunder och leverantörer.

Övrig information

Sista ansökningsdag är 31 januari 2019, Vi läser ansökningar och genomför intervjuer löpande under processen och tjänsten kan komma och tillsättas innan sista ansökningsdag.
Konsultia genomför denna rekrytering på uppdrag av SMP Parts.

Frågor angående tjänsten besvaras av Frida Forsman, 070-517 26 10 eller frida@konsultia.se.
Mer info
Kontaktperson Frida Forsman
Telefon 070-517 26 10
Område Nordanstig
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Konsultia AB
Sista ansökningsdag 31 jan (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med i SMPs utveckling mot framtiden? SMP Parts är inne i en mycket expansiv fas men flera nya intressanta utvecklingsprojekt inom olika produktsegment där vi behöver förstärka vår organisation.

Vi är en av Sveriges ledande tillverkare av utrustning och redskap för grävmaskiner och grävlastare och söker just nu efter en konstruktör med inriktning mekanik/hydraulik. Vi är stolta över att tillverka produkter och lösningar av högsta tänkbara kvalitet och våra processer följer de högsta gällande kvalitets- och säkerhetsstandarderna i branschen. Våra kunder kan lita på att vi håller vad vi lovar och att våra produkter håller högsta kvalitet.

Vår styrka finns hos vår personal.
SMP Parts har över 100 anställda. De flesta arbetar på fabriken i Ilsbo, Sverige, övriga är anställda på dotterbolagen i Norge och Tyskland. Vår personal har lång branscherfarenhet och bästa tänkbara kompetens för att tillverka produkter av yppersta kvalitet.

Konsultia är specialister på personaluthyrning och rekrytering till Norrlands industri- och logistikföretag.