Yxtillverkare Gränsfors Bruk

Yxtillverkare Gränsfors Bruk

Arbetsuppgifter
Som Yxtillverkare på Gränsfors Bruk så är du en del i det hantverks som krävs för att tillverka en Gränsfors yxa. Du kommer att arbeta i något eller några av de olika tillverkningsstegen.

Yxorna smids för hand med hjälp av yxpressar. Det är ett traditionellt hantverk där varje smed sätter sina initialer på den smidda yxan som ett kvalitetsbevis.
Yxorna ska sedan grovslipas och finslipas för att få den skärpa som Gränsfors bruks yxor är kända för. Slutligen monteras skaft på yxorna som sedan kvalitetsgranskas.

Förutom att arbeta med själva tillverkningen ingår även vardagliga sysslor som justering och underhåll av maskiner och verktyg. Att ständigt tänka på förbättringar och jobba med utveckling av produkterna är också viktiga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Att tillverka yxor kan vara fysiskt krävande samtidigt som det innebär precision, du behöver därför gilla att jobba med kroppen och vara både uthållig och kvalitetsmedveten. Vi sätter stort värde på ett grundligt genomfört arbete och ser därför att du gärna har fallenhet för hantverk. Gränsfors Bruk är också en öppen besöksindustri vilket ställer krav på en god social och kommunikativ förmåga.
  • Erfarenhet av manuellt arbete med maskiner, svets eller stålbearbetning är en fördel.
  • Meriterande är någon typ av verkstadsutbildning, dock är detta inget krav.
  • Praktiskt prov kommer att genomföras som en del av rekryteringsprocessen.
Arbetstider
Dagtid, det kan även förekomma skiftarbete.

Förmåner
Friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt subventionerad massage/naprapat. Vi satsar mycket på personalens hälsa och förebyggande friskvård med anledning av arbetets fysiska krav. Kollektivavtal med IF Metall.

Rekrytering sker löpande, vänta inte med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Josefin Pettersson
Telefon 063-14 04 85
Område Nordanstig
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.min-byra.se
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gränsfors Bruk AB har i över 100 år byggt upp en verksamhet kring tillverkning av handsmidda yxor och yxkunskap, med fokus på kvalitet och miljöansvar. Erfarenheten och skickligheten hos den enskilda medarbetaren är avgörande för kvalitén och känslan i yxorna. Varje yxa signeras med smedens initialer som ett kvalitetssigill och 20 års garanti. Företaget ligger i byn Gränsfors i norra Hälsingland, cirka 10 kilometer väster om E4, mellan Hudiksvall och Sundsvall. Smedjan ligger mitt i byn och du kan höra det rytmiska dunkandet när du närmar dig.