Hoppa till innehåll
ValueOne AB logotyp

Category Manager

Publiceringsdatum
28 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
ValueOne rekryterar en driven Category Manager åt vår kund Industrilås i Nässjö. Vill du vara med och ta Industrilås till nästa nivå inom inköp? Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av strategiskt inköp på internationell nivå och har förmåga och kunskap att kombinera teknik med strategiskt affärstänkande. Industrilås erbjuder en spännande och utvecklande roll i ett expanderande företag med starka varumärken och många internationella kunder.

Industrilås grundades 1981 och utvecklar, designar och tillverkar alla typer av låslösningar för industriella applikationer, från enkla klassiska handtag till mekatroniska lösningar, där åtkomsten styrs genom digitala nätverk. Vår primära drivkraft är vår outtömliga nyfikenhet på våra kunder - vi arbetar passionerat för att ta fram lösningar som förbättrar våra kunders affärer! Vi finns i dag i fler än 40 länder och har fabriker i Europa, Asien och Centralamerika. Vi är ca 420 anställda och omsätter över 550 MSEK. För mer information om Industrilås, välkommen att besöka www.industrilas.com

Om rollen
Som Category Manager för produktionsmaterial kommer ditt främsta ansvarsområde vara att driva och utveckla produktsortimentet inom dina kategorier samt utveckla och skapa relationer med befintliga och nya leverantörer inom ditt område. Du ansvarar för den kommersiella kontakten, förhandlingar, inköpspriser, leveransupplägg och kapacitetssäkring. Resor till Industrilås leverantörer i Sverige, Europa och Asien ingår i tjänsten.

Du rapporterar till Supply Chain Director och ingår i ledningsgruppen för Supply Chain Management.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Utveckla, dokumentera och genomföra kategoristrategier.
  • Utveckla leverantörer och sortiment för respektive kategori.
  • Analysera, bygga, utveckla och optimera sortiment och artikelval i din kategori.
  • Ansvarig för förhandlingar och leverantörsavtal
  • Bistå och genomföra projektinköp i utvecklingsprojekt.
  • Förbereda information och vara föredragande i relevanta forum
  • Vara drivande i kommunikationen med leverantörer och i interna gränssnitt.
  • Analysera, följa upp och agera utifrån finansiella rapporter och KPI:er.
Erfarenhet och kompetens
Industrilås befinner sig i en expansiv fas och söker en erfaren Category Manager med grundliga kunskaper och utbildning i strategiskt inköp samt högskoleutbildning inom teknik, ekonomi, juridik, Industriell ekonomi eller motsvarande. Vi söker dig som har tidigare erfarenheter av en liknande roll inom teknisk industri och är van att arbete tvärfunktionellt i en internationell miljö. Branschvana från tillverkande industri, fordonsindustri eller motsvarande är önskvärt.

Du är en driven, självgående, resultatorienterad person som förutom färdigheter i kategoribaserat inköp också har erfarenhet av produktutveckling av tekniska produkter och ett processorienterat arbetssätt. Eftersom du kommer att verka i en internationell miljö är det viktigt att du förutom svenska, även behärskar engelska obehindrat i tal och skrift. Kunskaper i tyska är meriterande. Du kommer leda arbetet inom din kategori så vi ser gärna att du har ledarskapserfarenhet. God förståelse för affärssystem (Monitor G5 eller liknande) och MS Office, med fokus på Excel, är ett krav.

Väl utvecklad kommunikationsförmåga i kombination med en social och relationsbyggande personlighet är A och O för att nå framgång i rollen. Du är van att röra dig i leverantörsmiljöer med många kontakter och vi ser det som en fördel om du redan har ett brett etablerat leverantörsnätverk. Din analytiska och matematiska förmåga är en styrka i rollen och du trivs i en dynamisk och kundorienterad miljö där du bidrar med affärskritisk kompetens.

Vi erbjuder!

Vi erbjuder ett utvecklande och intressant arbete i ett globalt och lokalt företag i stark tillväxt med spännande och intressanta utmaningar, internationella kunder med starka varumärken, där rätt person har stora möjligheter till personlig utveckling. Vi är ett team i Nässjö som är stolta över vår historia, våra produkter och vårt företag. Vi erbjuder dig en nyckelroll hos oss där du har stora möjligheter att vara med och utveckla verksamheten. Välkommen med din ansökan!

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Roger Tännström på telefon: 073 504 10 11 alternativt 010 332 29 20.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Liknande Jobb

ValueOne AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 februari 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren