Hoppa till innehåll
PostNord Sverige logotyp

Distributionschef Logistik, Nässjö

Ansök nu
Vi hanterar mer än leveranser, vi hanterar mening. PostNord är Sveriges kanske mest kända varumärke - och vi finns överallt. Det finns en stark drivkraft och vilja att ta brevet, paketet eller pallen ända fram. Vi är länken mellan människor och företag, och har en ambition att genom vårt jobb göra vardagen enklare för alla som bor och verkar i Sverige.


Du & vi & jobbet

PostNord är en viktig och hållbar del av samhället. Vi är ödmjuka inför det ansvar som vilar på oss, och stolta över vår kunskap och genomförandeförmåga. Ett företag som PostNord kräver tydlighet och uthållighet. Vi ska utveckla våra tjänster, våra medarbetare och kunder. Vi äger vårt ledarskap, visar tillit och mod. Vi vill motivera varandra att odla en innovationskultur som gör oss störst även imorgon. Det är avgörande för att attrahera, behålla och utveckla medarbetare på en föränderlig marknad. PostNord är på en förändringsresa som kräver nya tankesätt, idéer och ett transformativt ledarskap.

Vad du kommer att göra
Som Distributionschef kommer du att ha det övergripande ansvaret för enhetens distribution och inhämtning samt ansvara för den lång- och kortsiktiga planeringen. Du rapporterar till Platschefen och tillsammans med dina tre Trafikledare leder ni ett team bestående av ca 45 chaufförer. Du tillhör vårt affärsområde Logistik.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Övergripande ansvar för optimal bemanning samt ansvar för att all verksamhet i enheten sker i enighet med uppsatta mål och förväntningar.
 • Taktiskt och operativt arbete med transformation med kommersiellt fokus samt att implementera beslutade aktiviteter.
 • Du säkrar synergier med övriga affärsområden (Brev och Paket).
 • Ansvarar inför Platschefen för enhetens personal och resultatleverans, samt har ett arbetsmiljöansvar.
 • Tillsammans med Trafikledare leda, följa upp och effektivisera den dagliga operativa verksamheten.
Vem du är
 • Ärlig, transparent, stabil och förtroendeingivande med förmåga att skapa samsyn.
 • Engagerande, inspirerande, involverande och kommunikativ både internt och externt.
 • Mål och resultatorienterad där du har förmåga att anpassa verksamheten till marknaden.
 • Kvalitetsmedveten och bra på att driva processtyrning så att den genomsyrar verksamheten.
 • Du är unik: Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vad du tar med dig
 • Erfarenhet av ledande befattning inom logistik och/eller kommunikationsverksamhet.
 • Flerårig dokumenterad erfarenhet som chef/ledare i en komplex verksamhet.
 • Akademisk examen är meriterande.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.
 • God administrativ förmåga.
 • Körkort.
Varför vi finns
PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag, att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord - ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.


Du ska må bra

Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på våra anställda som på våra kunder. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan
Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt. Om du undrar något över tjänsten, maila till panagiotis.delizisis@postnord.com. Vi ser fram emot att höra från dig!

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare