Driven HR Business Partner till Omexom

Driven HR Business Partner till Omexom

Om jobbet
På Omexom är vi yrkesskickliga, leveransfokuserade och verkar för att det moderna samhället ska fungera så bra som möjligt. Omexom bygger, driftar och underhåller kritisk infrastruktur inom eldistribution, järnvägssystem och belysning.

Om tjänsten
Som HR Business Partner kommer du att driva HR-agendan i linje med affärsmålen i nära samarbete med cheferna. Du kommer att rapportera till Business Area Manager, med en streckad rapportering till vår HR Manager i Stockholm. Du sitter också med i några av våra lokala ledningsgrupper.
Du kommer att i din roll arbeta med alla förekommande HR-frågor och följa årshjulet med alla dess HR-aktiviteter. Då utmaningarna i framtiden kommer att vara att attrahera och behålla medarbetarna, tror vi att det är frågor som du är intresserad av och har erfarenheter av.
Tjänsten är lokaliserad i Eksjö/Nässjö och man förväntas även frekvent resa till våra kontor i Karlstad och i Göteborg. Vi är idag placerade i Eksjö men kommer under 2024 att flytta till nya kontorslokaler i Nässjö.

Arbetsbeskrivning
Ansvara för HR-arbetet inom ramen för HR Business Parters område inom sin affärsenhet genom att genomföra, utveckla och proaktivt driva strategiska och operationella HR-frågor och HR-relaterade projekt som stödjer företagets affärsplan och verksamhetsutveckling.

Arbetsuppgifter
* Employer Branding
* Kompetensförsörjning - attrahera, rekrytera och utveckla och vara aktiv tillsammans med ansvarig chef i genomförandet av rekrytering.
* Inom ditt ansvarsområde kommer du att medverka i och driva avtals- och arbetsrättsliga frågor, fackliga förhandlingar, samverkan samt kollektivavtals frågor.
* Stödja verksamhetens chefer gällande diverse HR-relaterade områden såsom rehabilitering, personalärenden och arbetsmiljö.
* I nära samarbete med chefer arbeta med HR-relaterade frågor såsom kompetens- och ledarskapsutveckling.
* Utveckla, implementera och driva olika HR-projekt i organisationen.
* Utveckla och upprätthålla riktlinjer och processer inom HR-området.

Vi söker dig som
* har flera års erfarenhet inom kvalificerat HR-arbete på både operativ och strategisk nivå där du varit del av en ledningsgrupp.
* har en bred HR-bakgrund som inkluderar även arbetsrättslig kunskap, god förhandlingsvana och medarbetarutveckling.
* har kunskap och erfarenhet inom ledar- och kompetensförsörjningsområdet
* har en akademisk examen inom HR, beteendevetenskap eller annan likvärdig erfarenhet.
* har erfarenhet från att ha arbetat med kompetensbaserad rekrytering. Vi använder Aon´s tester idag.
* har en allmänt hög IT-mognad då vi både utvecklar och utbildar våra chefer och medarbetare i våra HR system.
* behärskar svenska i tal och skrift.
* B-körkort då resor ingår i tjänsten.

Meriterande
* Jobbat inom liknande bransch inom el och bygg.
* Erfarenhet av Kollektivavtalen Svenska Elektrikerförbundet och Branschavtal Energi

Vad erbjuder vi?
Vi är hjälpsamma, yrkesskickliga och leveransfokuserade.
På Omexom är en kollega alltid nära och vi har roligt tillsammans. Medarbetarna har förtroende för den egna och kollegornas kompetens. Det är en förutsättning för den frihet och det ansvar som medarbetarna har och förväntas ta. Det skapar bra team och glädje i arbetet. Ingen dag är den andra lik och variationen i arbetet gör att individen behöver och får utveckling för att möta framtiden.
Vi erbjuder spännande karriärmöjligheter, marknadsmässiga löner, konkurrenskraftiga förmåner, förmånligt aktieägarprogram och kollektivavtal.
Vi tror på en balans mellan arbete och fritid. Därför erbjuder vi arbetstidsförkortning
Vi är en del av en stark och växande global koncern som satsar på oss och vår verksamhet.
Vill du veta mer om oss? Omexom är VINCI Energies varumärke för tjänster genom hela värdekedjan inom energidistribution. VINCI Energies är ett franskt företag som består av närmare 84 000 anställda i 55 olika länder.

Ansökan
Låter detta som en spännande utmaning skall du ansöka så snart som möjligt genom att klicka på länken längst ner.
Vi tar inte emot några ansökningar via mail.
Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

I den här rekryteringen samarbetar Omexom med Adecco och frågor besvaras av rekryteringskonsult Linda Josefsson, linda.josefsson@adecco.se eller 073-6847707.

Om rekryteringsprocessen:
Adecco använder sig av personlighetstester och videointervjuer. Dessa skickas till dig via mail. Det är viktigt att genomföra dessa så snart som möjligt för att komma vidare i processen.

Varmt Välkommen med din ansökan!

Sökord
HR, HR-BP, HR-Business Partner, Operativt hr arbete, Omexom, Adecco, Nässjö, Infratek

Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 mars 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!