Hoppa till innehåll
Nässjö kommun logotyp

Vi söker två förskollärare med ett positivt nyfiket förhållningssätt

Ansök nu
Om arbetsplatsen
Runneryds norra förskola är belägen i centrala Nässjö endast 15 minuters promenad från tågstationen. Vi är 16 engagerade pedagoger som arbetar för att ge alla barn en utbildning fylld av glädje, lärande och utveckling. Samarbete är viktigt för oss och vi hittar gärna nya sätt att arbeta tillsammans för att höja utbildningens kvalitet och ständigt förbättra arbetsmiljön. Du kommer arbeta på en förskola där vi organiserat oss i två spår för att ge barnen mjuka övergångar och möjliggöra ett nära samarbete mellan oss pedagoger genom barnets hela vistelsetid på förskolan. Vi har ett arbetssätt som präglas av ett språk- och kunskapsutvecklande fokus med ett nära samarbete med hemmet. Vi har reflektionstid för alla arbetslag varje vecka och vi möts även gemensamt i andra forum. Vi vill att du ska trivas långsiktigt hos oss! Vi tillämpar därför flextidsavtal i din anställning och i din roll har du även tillgång till friskvårdsbidrag, arbetskläder och eget digitalt arbetsverktyg. Hos oss får du stöd av förskollärare med utvidgat uppdrag, specialpedagog och rektor för att lyckas i ditt uppdrag. Vi erbjuder alla nyutexaminerade förskollärare en mentor samt en i övrigt utvecklad introduktion i arbetet. Allt för att du ska känna dig så förberedd som möjligt.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt förskolans styrdokument. Som förskollärare kommer du att leda arbetslaget mot uppsatta mål. Du tar ansvar för att organisera för en utbildning som möter varje barn och för att leda processer som ger barnen stöttning i sin utveckling och i sitt lärande. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och eftersträvar att utvecklas i din yrkesroll. Du har ett reflekterande förhållningssätt och lägger vikt vid barnens förändrade kunnande. Du är kreativ och har erfarenhet att bygga upp estetiska, föränderliga och tydliga mötesplatser. Ditt fokus är delaktighet och du drivs av en vilja att få med dig dina kollegor. Du står stadigt vid förändringar och har förmåga att följa och skapa förståelse över fattade beslut. Tillsammans med förskollärarna på förskolan tar du ett gemensamt pedagogiskt ansvar för alla barn.

Kvalifikationer
Du som söker behöver ha förskollärarlegitimation. Som person tror vi att du är strukturerad och är van att arbeta processinriktat. För dig är det naturligt att samarbeta med personer med olika erfarenheter och du har förmåga att skapa engagemang och delaktighet i dina samarbeten. Du har ett öppet, positivt nyfiket förhållningssätt som skapar goda relationer till barnen, vårdnadshavare och kollegor. Du är kreativ och hittar gärna nya sätt att ta dig an dina arbetsuppgifter på. Du behöver ha god svenska i både tal och skrift då det krävs för arbetsuppgifterna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att du har förskollärarlegitimation. Välkommen in med en ansökan hos oss!

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Visma Recruit". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
Josefine Lindell
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 okt. 2023 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare