Speciallärare/specialpedagog med inriktning språk-, läs och skriv

Speciallärare/specialpedagog med inriktning språk-, läs och skriv

Om arbetsplatsen
Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun.
Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar.


Arbetsuppgifter
Barn- och utbildningsförvaltningen söker en speciallärare med inriktning språk-, läs och skriv eller specialpedagog med erfarenhet av läs och skriv till Åkerskolan. Meriterande är det om du har erfarenhet av arbete med flerspråkiga elever. Du kommer ingå i ett arbetslag med speciallärare och specialpedagog. Du ansvarar för planering, dokumentation och genomförande av specialundervisningen på låg och mellanstadiet. I tjänsten ingår samarbete med och handledning av kolleger kring elever i behov av särskilt stöd. Som speciallärare ingår du i skolans elevhälsoteam tillsammans med övrig elevhälsa och skolledning.Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad speciallärare alternativt specialpedagog inom språk-, läs och skriv. Du ska ha ett stort engagemang och ett genuint intresse av barns utveckling, lärande och hälsa. Du är lösningsorienterad och att samarbeta med barn, pedagoger och vårdnadshavare är en självklarhet för dig. Du är nyfiken och i ditt arbete utgår du från elevens bästa, ifrån skolans styrdokument, aktuell forskning och beprövad erfarenhet. I ditt löpande arbete är du självständig och har förmåga att planera, genomföra, följa upp och utveckla ditt arbete kontinuerligt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Din ansökan vill vi ha omgående då urval och intervjuer sker löpande.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.