Socialsekreterare, missbruk och beroende

Socialsekreterare, missbruk och beroende

Om arbetsplatsen
Välkommen till enheten vuxna och funktionshinder! Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på människors behov. Därför har vi en sammanhållen förvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag under mottot "Vi stödjer ett självständigt liv". Nässjö kommuns enhet vuxna och funktionshinder är uppdelar i tre arbetsgrupper med inriktningarna missbruk, funktionshinder och äldre. Totalt finns 20 socialsekreterare, tre gruppledare och en enhetschef på enheten. Vi söker nu en socialsekreterare till enheten vuxna och funktionshinder med inriktning missbruk och beroende för en tillsvidareanställning. Som socialsekreterare i missbruksgruppen ingår du i en grupp tillsammans med en gruppledare och tre socialsekreterare.

Arbetsuppgifter
Huvuduppgiften är myndighetsutövning enligt lagstiftning SoL och LVM riktat till målgruppen 18 år och uppåt. Detta innebär att utreda, bedöma och fatta beslut om behandlingsinsatser samt att bedriva ett aktivt uppföljningsarbete i ärenden. En viktig del i ditt uppdrag är också samverkan med vår egen behandlingsverksamhet och andra huvudmän såsom Statens institutionsstyrelse, Regionen och Kriminalvården.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har examen från socionomprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren tillsammans med erfarenhet bedömer likvärdig. Vi tror att du har erfarenhet av myndighetsutövning riktat mot gruppen personer med missbruk och beroende och god kännedom om gällande lagstiftning och socialtjänstens uppdrag. Som person är du noggrann och självständig och har lätt för att hantera när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, bör du ha god samarbetsförmåga, vara utåtriktad och positiv. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har körkort.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Kenneth Karlsson
Telefon 0380-518657
Email Mejla Kenneth Karlsson
Område Nässjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nassjo.se
Sista ansökningsdag 13 feb 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.