Hoppa till innehåll
Nässjö kommun logotyp

Socialsekreterare för placerade barn 13-21 år

Ansök nu
Om arbetsplatsen
Socialförvaltningen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på medborgarnas behov och har därför en sammanhållen socialförvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag, under mottot "Vi stödjer ett självständigt liv". Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum.

Nässjö kommun har som fokusmål att ge barn förutsättningar för en god uppväxt. Det pågår mycket spännande arbete med tidiga insatser och samverkan mellan socialtjänst, skola, kultur- och fritid samt Region Jönköpings län. För att på bästa sätt utföra detta arbete och också ge större möjlighet för utveckling av arbetet med de placerade barnen har socialförvaltningen arbetat fram en ny organisation inom barn och ungas myndighetsutövning. Vi har bildat en ny enhet med inriktning placering där både familjehemsgruppen och ungdomsgruppen med placeringar ryms. Vi är därmed tre enheter; Enhet mottagning och utredning, Enhet placering och Enhet öppenvård. Enheterna har ett nära och gott samarbete.

Arbetsuppgifter
Som uppföljare i ungdomsgruppen kommer du bli en del av en grupp på åtta socialsekreterare som jobbar med barn och unga vuxna i åldern 13-21 år. En del av dina kollegor i ungdomsgruppen jobbar med att utreda barns behov av stöd och skydd, bevilja insatser genom biståndsbeslut samt följa upp beslutade insatser. Som uppföljare i ungdomsgruppen jobbar du med de placerade barnen, både på HVB och i familjehem. Du följer regelbundet upp barnet och samordnar barnets kontakter så som familj och andra myndigheter så att barnets behov blir tillgodosett. Arbetet utgår från både SoL och LVU. Några av uppföljarna handlägger även ärenden utifrån LuL.

Ungdomsgruppen har en bred erfarenhet, har arbetat länge tillsammans, trivs med varandra och skratt är en viktig del i den gemensamma vardagen. Att jobba i team ses som en styrka och stor vikt läggs vid att jobba relationsskapade och tillsammans med familjen.

Enheten har ordinarie BBIC-licens och dokumenterar i Combine. Extern handledning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen. Du har erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning, gärna riktat till barn och unga. Du har god kännedom om socialtjänstens uppdrag och aktuell lagstiftning. Erfarenhet av BBIC är meriterande.

Som person är du noggrann, självständig och har lätt för att hantera när förutsättningar och planering ändras i arbetet.

Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt ska du ha god samarbetsförmåga, vara utåtriktad och positiv. Du ska ha lätt att uttrycka dig både i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har körkort.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
Erika Ottaeus
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
14 juni 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare