Hoppa till innehåll
Ansök nu
Om arbetsplatsen
Du är anställd av Kultur och Fritidsförvaltningen och kommer huvudsakligen att arbeta i skolbiblioteken i Nässjö centralort. Tillsammans med en kollega kommer ni dela på ansvaret om 3 låg- och mellanstadieskolor och en högstadieskola. Organisationen på bibliotekssidan består även av ett stadsbibliotek med ca 10 anställda, en bokbil samt fyra filialbibliotek. Generellt lägger vi stor vikt vid arbetet med och mot barn och unga på alla våra bibliotek. Du kommer att ha din "fasta arbetsplats" på stadsbiblioteket men vara operativt aktiv på 2 skolor. Du kommer således också att vara en del i skolornas arbetslag och har mycket kollegor där i form av lärare och pedagoger. Rektorerna på respektive skola kommer att vara din "operativa chef" men personalansvaret ligger på enhetschefen i Kultur och fritidsförvaltningen.

Arbetsuppgifter
Den huvudsakliga uppgiften blir att på olika sätt locka till läsning och bedriva ett läsfrämjande arbete för den aktuella målgruppen i de aktuella skolorna. Du kommer exempelvis * tillsammans med rektor, lärare och pedagoger planera den pedagogiska verksamheten på de olika skolorna * bemanna skolbiblioteken * göra inköp av litteratur.

Kvalifikationer
Du har en högskoleutbildning inom bibliotek och informationsvetenskap eller för denna tjänst likvärdig utbildning. Gärna utbildning med pedagogisk inriktning. Har du arbetat med läsfrämjande för barn och unga tidigare i något sammanhang är det ett stort plus. Du ska vara bekväm och tycka det är roligt att bedriva läsfrämjande arbete för barn och unga både individuellt och tillsammans med kollegor. För att vara aktuell för tjänsten behöver du tala och skriva god svenska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som anställd i Nässjö kommun får du ta del av våra förmåner. Vi har bland annat flextidsavtal, friskvårdsbidrag och kostnadsfri gruppträning. Vi arrangerar också flertalet personalaktiviteter varje år. Låter detta som något för dig? Välkommen in med din ansökan!

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Visma Recruit". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
Ulf Moberg
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare