Hoppa till innehåll

Pedagogista till Norrboda och Nyhems förskolor.

Om arbetsplatsen
Allas lika värde i en lustfylld lärande miljö- Vision för förskolorna i Nässjö Kommun. Vill du göra skillnad och vara en del i att skapa goda förutsättningar för barns lärande?
Nu söker vi en pedagogista till förskolorna Norrboda och Nyhem.

Du har förskollärarlegitimation och utbildning som pedagogista eller likvärdigt. Som person bidrar du till utveckling med barnet i fokus. Du ser möjligheter, är lösningsfokuserad och är trygg i dina pedagogiska ställningstagande. Du har en förståelse för hur ditt förhållningssätt påverkar barnens lärande och du ser barnet som en resurs. I uppdraget ingår att leda och inspirera dina kollegor i olika pedagogiska processer. Barnens intressen och erfarenheter är utgångspunkten i ditt arbete där ni genom nyfikenhet och glädje lär tillsammans i en inspirerande och kreativ lärmiljö. Alla medarbetare i vår kommun har genomfört en utbildning i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, och detta är vårt gemensamma utvecklingsområde. Dessutom genomför alla medarbetare på Norrboda och Nyhems förskolor en utbildning kring pedagogisk dokumentation och lyssnandets pedagogik i samarbete med Jönköping University.

Norrboda och Nyhems förskolor ligger i Nässjö centralort och hit åker du smidigt med tåg från närliggande kommuner. I Nässjö kommun arbetar ett stort antal engagerade medarbetare som året runt utför ett av de viktigaste yrkena vi har. Vi tror på delaktighet bland medarbetare och tillsammans har vi tagit fram både en vision och en verksamhetsidé. Dessutom gillar vi korta beslutsvägar där alla kan göra sin röst hörd och dessutom vara med och påverka. Vår kultur präglas av en attityd där ingenting är omöjligt. Vi levererar resultat och lär av varandra. Förskolorna i Nässjö har förutom förskollärare och barnskötare en verksamhetschef, utvecklingsledare, IT-pedagoger, förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag samt en hög andel specialpedagoger, så här finns det fokus på förskolan och möjlighet att utvecklas. Här kommer du dessutom att tillhöra en verksamhet där du får möjlighet att prova dina idéer. Sånt gillar vi! Alla förskolor i kommunen har fem kompetensutvecklingsdagar per år. För tillsvidareanställd personal har vi fria arbetskläder för utomhusbruk samt ett eget digitalt verktyg.

Nu letar vi efter dig!

Arbetsuppgifter
Du planerar, genomför, följer upp, fördjupar och utvecklar utbildningen mot förskolans mål tillsammans med barnen och dina kollegor, alltid med barnets bästa i fokus. Här är utveckling centralt och för oss är det lika viktigt att du upplever en personlig utveckling och att utbildningen utvecklas. Du har en stödjande och handledande roll för att lyfta den pedagogiska praktiken. Du bidrar genom att vara en professionell, medveten och reflekterande pedagog som är tydlig i ditt pedagogiska ledarskap. För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att du har förskollärarlegitimation.

Kvalifikationer
Det viktiga är inte vad du har gjort, utan vad du kommer att göra hos, och tillsammans med oss.
Vi söker dig med legitimation och behörighet inom förskola, samt praktisk yrkeserfarenhet från förskolan. Som person är du nyfiken och du vågar och vill förbättra det som behöver förbättras. Du har god kommunikativ förmåga och personlig mognad är en förutsättning för att du ska vara trygg i din yrkesroll. Du har ett öppet, positivt och nyfiket förhållningssätt som du använder för att skapa goda relationer till barnen, vårdnadshavare och kollegor. Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument och aktuell forskning.


Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Nässjö kommun logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
15 okt. 2023 (12 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Kontaktperson
Pernilla Gunnarve
Email
Telefon

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.
http://www.nassjo.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Nässjö
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Nässjö
Utbildning
Företagslogga