Hoppa till innehåll
Nässjö kommun logotyp

Ormaryds förskola rekryterar förskollärare.

Om arbetsplatsen
Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar. För mer information: http://www.nassjo.se För mer information om Ormaryd förskola: Ormaryds förskola - Nässjö kommun (nassjo.se)

Arbetsuppgifter
Är det dig vi söker? Vi på Ormaryds förskola har en avdelning som under dagen delas i mindre grupper. Vi bedriver förskolan i lustfyllda lärmiljöer för barnen. Förskolan ligger naturskönt placerad i början av Ormaryds samhälle. Vi har en stor utegård med många lekmöjligheter. Förskolans personalgrupp kännetecknas av att ha en positiv inställning med ett stort engagemang och barnfokus. Här finns pedagoger med lång erfarenhet och det finns stor samlad kompetens som vi gärna delar med oss av på förskolan. Ett nära och gott samarbete med specialpedagog som är knuten till vårt förskoleområde. Nu letar vi efter dig som kan ingå i vårt härliga gäng! Du är förskolläraren som är nyfiken och positiv ledare, som tar tillvara på barnens intressen och olika förmågor. Där närvaron tillsammans med barnen är i fokus som skapar tillitsfulla relationer till våra barn, vårdnadshavare och kollegor. Du som bidrar till ett gott klimat på arbetsplatsen där våra olika kompetenser bidrar till god kvalité och ger vidare utmaningar till att bedriva undervisning under barnens vistelsetid på förskolan. Där undervisningsuppdraget består av att tillsammans med arbetslaget utforma, leda och utveckla en verksamhet där alla barn har lika rätt till utveckling och lärande med utgångspunkt i förskolans styrdokument.

Kvalifikationer
Vi söker dig med legitimation och/eller behörighet inom förskola och förskoleklass. Intresse av och förmåga att samarbeta med både barn och vuxna är viktigt. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt som skapar goda relationer till barnen, vårdnadshavare och kollegor. Du är: * nyfiken, medforskande och reflekterande i ditt arbetssätt. * kreativ, modig och vågar prova nya lösningar som driver verksamheten framåt. * positiv och engagerad. * samarbetsvillig Arbetet bedrivs i arbetslag och det krävs att du kan och tycker om att samarbeta. Kunskap och erfarenheter av teckenkommunikation och bildstöd är meriterande. Vi arbetar med SKUA språk och kunskapsutvecklande arbetssätt vilket gör att du behöver ha god svenska i tal och skrift. I ditt uppdrag som förskollärare innebär undervisning och organisering av aktiviteter för barn. Det är en självklarhet för dig att systematiskt utvärdera och kvalitets höja utbildningen och att du ser digitalitet som en naturlig del i undervisningen, samt att du har ett intresse för att utveckla nya arbetsmetoder och sprida kunskap och erfarenheter till dina kollegor.

Övrigt
* Alla förskolor i kommunen har fem kompetensutvecklingsdagar per år. * För tillsvidareanställd personal har vi fria arbetskläder för utomhusbruk. * Alla medarbetare som har en tillsvidaretjänst eller ett längre vikariat har tillgång till ett eget digitalt verktyg. * Som nyutexaminerad förskollärare blir du erbjuden en mentor under ditt första arbetsår. För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande. Begär utdrag ur belastningsregistret för barnomsorg : https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/
Mer info
Kontaktperson
Veronica Andersson
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 apr. 2023 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare