Hoppa till innehåll
Nässjö kommun logotyp

Lönehandläggare/systemförvaltare till Nässjö kommun

Ansök nu
Om arbetsplatsen
Är du vår nya lönehandläggare/systemförvaltare? Vi söker nu dig som vill bli en del av vårt engagerade team på HR-avdelningen. Vi är idag 14 medarbetare och en chef. Sju av oss arbetar främst med lönefrågor, pensionsfrågor, kollektivavtalade försäkringar, systemadministration och personalaktsarkivet och övriga som HR-konsulter. Tillsammans hanterar vi ca 3 800 löner varje månad och stöttar kommunens sex förvaltningar i HR-relaterade lönefrågor. Vi strävar efter att vara en kompetent, prestigelös och professionell avdelning och att våra intressenter får samma svar oavsett vem på avdelningen som de kontaktar. Vi vill vara en samarbetspartner som ger rätt stöd i rätt tid och som om det behövs kan vara med stötta i ett tidigt skede. Vår avdelning har som målsättning att bidra till att: - Nässjö kommun är en attraktiv arbetsgivare i framkant. - Chefer ska känna sig trygga i sin roll som chef/ledare. - Rätt lön ska betalas ut i rätt tid. - Säkerställa en rättssäker och effektiv hantering av HR-frågor och HR-relaterade processer.

Arbetsuppgifter
Denna tjänst är i grunden en lönehandläggartjänst, men utifrån intresse, kompetens och erfarenhet så kan den innehålla olika stora delar systemförvaltning. I lönehandläggningsdelen arbetar du med löneprocessen som helhet. Du ansvarar för dina egna verksamhetsområden men har ett nära samarbete med övriga lönehandläggare. Du stöttar chefer och medarbetare i lönefrågor, vilket kräver ett konsultativt förhållningssätt. Andra förekommande arbetsuppgifter inom löneområdet är kontakt med myndigheter och hantering av diverse intyg. Du kommer även ha ett arkivansvar tillsammans med övriga lönehandläggare. Systemförvaltningen gäller våra olika verksamhetssystem och då främst Visma Personec P och Medvind, Du arbetar i enlighet med fattade beslut, policys och riktlinjer samt uppsatta mål. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring av processer och system, där alla bidrar med sin kompetens på olika sätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst en gymnasieutbildning men gärna en eftergymnasial utbildning inom löneområdet eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet från lönesystemet Visma Personec P och Medvind samt har kunskap om SKR:s kollektivavtal. Som person behöver du vara serviceinriktad och ha lätt att samarbeta med andra. För att trivas i rollen behöver du även vara noggrann och stabil i ditt förhållningssätt. Vi vill att vår avdelning ska vara prestigelös och tillitsfull och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Vi kommer tillämpa löpande rekrytering så vänta inte med din ansökan.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
Gunilla Strömqvist
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare