Hoppa till innehåll
Nässjö kommun logotyp

Lärare Lokförare/trafiksäkerhet i Nässjö

Om arbetsplatsen
Om oss
Vår vision Ny kunskap för nyfikna är alltid vår strävan. På så sätt skapar vi möjligheter och mötesplatser för dig som vill arbeta och utvecklas mot personliga mål.
Nässjöakademin är en del av Nässjö lärcenter och har utbildningar inom yrkeshögskola samt kurser och utbildningar för företag och organisationer i våra lokaler.
Nässjöakademin har funnits i drygt 20 år och eftersom utbildningarna alltid är anpassade efter behovet på arbetsmarknaden har utbildningarna under årens lopp varierat inom olika yrken, branscher och utbildningsformer. På så sätt erbjuder vi utbildningar som är efterfrågade i arbetslivet och att kursinnehållet alltid är aktuellt och motsvarar den kompetens som behövs just nu.
Våra värdeord
Med drivkraft, kompetens, glädje och hjärta skapar vi förutsättningar för dig att skapa relationer och nätverk i jobbet hos oss
Drivkraft
Vi strävar efter utveckling och att hela tiden bli bättre. Därför är det är viktigt att vi är lyhörda, proaktiva/tar egna initiativ och är öppna för nya idéer samtidigt som vi värnar om det som fungerar.
Kompetens
Vi vill bli anlitade för den kunskap som vi kan erbjuda. Men också för den kompetens och de nätverk som människor kan få genom att utbilda sig hos oss. Därför är det viktigt att vi agerar proffsigt och känner en stolthet över det vi gör och kan. Att vara ärliga, öppna och prestigelösa i samarbeten är självklart för oss.
Glädje
Vi vill att vårt arbete ska sprida positiv energi för de människor vi möter. Vi vill också att det de lär sig hos oss kommer till glädje och skapar nya möjligheter och sammanhang. Därför är det viktigt att vi vågar vara personliga och visar engagemang och intresse.
Hjärta
Vi vill se hela människan och möta människor på deras villkor. Vår tro på människors lika värde är en självklar utgångspunkt för oss på Nässjöakademin. Vi handlar alltid med omtanke för individen och försöker se till de behov varje enskild människa har.


Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av undervisning inom fordonsförarområdet, och trafiksäkerhet. I arbetet ingår också att ta fram kursdokumentation samt att delta i utvecklingen av nya kurser. Hos oss får du en god inskolning i rollen som lärare där vi bland annat ger dig en pedagogisk grundutbildning. Du kommer att tillhöra ett team med olika kompetenser i din roll som lärare och utbildningsledare hos oss.
Under perioder med LIA (praktik) har du mycket kontakt med företag och uppföljning av studenternas lärande ute på företagen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- är utbildad lokförare

- har arbetslivserfarenhet och uppfyller Transportstyrelsens hälsokrav för säkerhetstjänst inom järnväg.

- har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

- har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt

- bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå gemensamt uppsatta mål

- har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd, ödmjuk och anpassar din kommunikation till mottagaren

Det är meriterande om du
- har tidigare erfarenheter som instruktionsförare
- kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska


Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
Jonas Karlsson
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare