Hoppa till innehåll
Nässjö kommun logotyp

Lärare i tyska årkurs 6-9 + ev annat ämne - Rosenholmsskolan

Om arbetsplatsen
Rosenholmsskolan i Forserum söker lärare med behörighet att undervisa i tyska och ev annat ämne. Vill du arbeta på en F-9 skola där man ser eleverna utvecklas ända från förskoleklass upp till årskurs 9? Då har du hamnat rätt!

Rosenholmsskolan är nämligen Nässjö kommuns enda F-9 skola och ligger i samhället Forserum. Samhället och skolan växer och för tillfället är det cirka 350 elever på skolan i åldrarna 6-16 år. Du tar dig hit enkelt från både Nässjö och Jönköping.

Vi är en utvecklingsinriktad verksamhet med hög lärarbehörighet. Att vara i en F-9 skola har många fördelar. Våra beslutsvägar är snabba och vi är flexibla i vårt arbetssätt. För att kunna göra mer flexibla grupper utifrån exempelvis ämne och behov arbetar vi med hela årskurser istället för klassuppdelningar. Klasserna varierar i storlek med allt från 25 till 40 elever. Det är alltid minst två mentorer/klassföreståndare i varje klass. Vi arbetar förebyggande på individ- och gruppnivå genom ett aktivt elevhälsoteam med särskilda lärare kopplade till olika klasser.

Målet på Rosenholmsskolan är att alla elever ska bli sedda och utmanade utifrån sina egna förutsättningar, erfarenheter och behov. För att alla elever ska känna trygghet på skolan så lägger vi stor vikt vid vårt värdegrundsarbete som vi kallar STARS. Vi utvecklar våra förmågor att respektera varandras olikheter och arbetar tillsammans för en stimulerande lärmiljö.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill undervisa våra elever i tyska i årskurs 6-9. Detta kan kombineras med annat ämne om du önskar heltid. Väljer du att undervisa enbart i tyska så är det cirka 60% på tre dagar. Eventuellt mentorskap i någon årskurs tillsammans med annan pedagog kan förekomma. Du kommer att tillhöra ett arbetslag med både rutinerade och nyexaminerade lärare.
Ditt uppdrag är att stimulera alla elevers utveckling och lärande, ta tillvara på elevernas lust och nyfikenhet samt verka för en trygg och tillgänglig lärmiljö.
Du har vana av att samarbeta med kollegor och du ser det som en självklarhet att tillsammans erbjuda varje elev en kvalitativ och trygg skolmiljö.
Naturligtvis utgår du ifrån skolans styrdokument och de behov och intressen som eleverna visar. Tillsammans med dina kollegor utvecklar ni verksamheten och arbetar kontinuerligt med systematiskt kvalitetsarbete för att utvecklas.

Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- Har en lärarexamen
- Har behörighet att undervisa i tyska
- Är flexibel och är lyhörd för förändringar
- Har en god organisationsförmåga
- Har ett positivt förhållningssätt
- Tycker om utmaningar
- Visar ett starkt engagemang för våra elever
- Kan skapa ett gott arbetsklimat med både elever och personal

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
Johan Wirzén
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 apr. 2023 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare