Lärare i textilslöjd till Annebergs skola

Lärare i textilslöjd till Annebergs skola

Om arbetsplatsen
Annebergs skola ligger i tätorten Anneberg, ett samhälle med drygt 800 invånare med närhet till både Nässjö och Eksjö. Verksamheten omfattar förskoleklass samt grundskola för årskurserna 1-6. Skolan har ca 210 elever och 35 personal. Skolan och fritidshemmet är centralt beläget i Anneberg med närhet till naturen. Vi har tillgång till en stor idrottshall samt en stor skolgård med skogsmiljö, fotbollsplaner, bandyplan och hinderbana och samlingslokal. I nära anslutning till skolan finns även Annebergs bibliotek och medborgarkontor. Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar.

Arbetsuppgifter
Barn- och utbildningsförvaltningen söker en lärare i textilslöjd till Annebergs skola. Som slöjdlärare undervisar du i årskurs 3-6 i nära samarbete med läraren i trä- och metallslöjd. Uppdraget innebär att planera och genomföra undervisning för att nå lärande och utveckling utifrån elevernas individuella förutsättningar. Läroplanen anger målen för elevernas kunskaper samt sociala och personliga utveckling. Undervisningen i textilslöjd motsvarar 40 %, men kan kombineras med annat läraruppdrag eller arbete i fritidshem beroende på din kompetens och erfarenhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad lärare med behörighet i textilslöjd. För en tillsvidareanställning krävs lärarlegitimation. Men även du som brinner för slöjdämnet är välkommen med din ansökan. Du är en naturlig ledare i klassrummet och har en god pedagogisk förmåga. Du har ett positivt förhållningssätt och god förmåga att skapa relationer till såväl elever, som vårdnadshavare och kollegor. Du är driven i att utveckla din undervisning och tillsammans med dina kollegor vill du utveckla vår skola. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete på grundskolan är meriterande.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Rekrytering kan påbörjas under annonseringstiden. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Sanna Bjelke
Telefon 0380-517707
Email Mejla Sanna Bjelke
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 mars 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.