Hoppa till innehåll

Lärare i fritidshem

Om arbetsplatsen
Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar. Åkerskolan är en nybyggd/nyrenoverad F-6 skola inklusive anpassad grundskola och fritidshem. Elevantalet uppgår till cirka 500 och vi är cirka 100 personal.

Arbetsuppgifter
Som fritidspedagog arbetar du med att stödja barns utveckling och att på ett praktiskt sätt arbeta med skolans läroplan. Arbetet innebär undervisning och organisation av aktiviteter för elever inom grundskola och fritidshem. Verksamheten bedrivs både inomhus och utomhus. Tillsammans med andra pedagoger ansvarar du för en god och kvalitativ fritidsverksamhet. Ditt uppdrag är att stimulera elevernas utveckling och lärande samt att erbjuda dem en meningsfull fritid och rekreation. Du ska arbeta för att främja allsidiga kontakter och social gemenskap. Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar aktivt för att andelen män som arbetar inom skolan ska öka. Vi ser därför gärna manliga sökanden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarexamen med inriktning mot arbete i fritidshem. Du ska vara positiv, lösningsfokuserad, flexibel och anpassningsbar. Vidare behöver du vara tålmodig och duktig på att bemöta barnet på dennes nivå. Det krävs att sökande har god ledarskapsförmåga och är stresstålig. Du deltar med ett positivt och generöst förhållningssätt i skolans kollegiala lärande och samarbete. Du är väl förtrogen med fritidshemmets läroplan. Det krävs att du har ett arbetssätt där flexibelt tänkande är en naturlig del, god samarbetsförmåga och där viljan att skapa goda relationer är en självklarhet. Ett gott omdöme och en hög integritet är viktigt då vi vill att du ska vara en vuxen förebild för eleverna. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Din ansökan vill vi ha omgående då urval och intervju sker löpande. För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Nässjö kommun logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
31 dec. 2023 (30 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Kontaktperson
Andreas Evaldsson
Email
Telefon

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Nässjö
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga
Nässjö
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga