Hoppa till innehåll
Nässjö kommun logotyp

Lärare i fritidshem

Ansök nu
Om arbetsplatsen
Runnerydsskolan söker lärare i Fritidshem till Arbetslag åk 1. Brinner du, precis som vi, för skolans kompensatoriska uppdrag så är det här en intressant möjlighet. Vi arbetar sedan länge med ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, vi har kommit långt med digitalisering av undervisningen och vi har ett starkt team runt eleverna med olika specialkompetenser. Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. I detta medvetna målinriktade arbete är Runnerydsskolan Nässjös flaggskepp. Vi är en skola vars anda präglas av flerspråkighet och en mix av kulturer. Tillsammans skapar vi undervisning, där varje elev får verktygen som krävs för att bli en ansvarstagande medborgare. På Runnerydsskolan får du tillsammans med elever och kollegor möjlighet att utvecklas, känna glädje och stolthet över framgångar i en av Sveriges modernaste skolor. Här blir du utmanad och får möjlighet att växa både i din roll som lärare och som människa.

Arbetsuppgifter
Du har tillsammans med dina kollegor ansvar för att planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen. Ditt uppdrag är att stimulera alla elevers utveckling och lärande, ta tillvara på elevernas lust och nyfikenhet samt verka för en trygg och tillgänglig lärmiljö. Tillsammans med dina kollegor ska du skapa varje elevs bästa möjlighet att utvecklas efter sin förmåga. Du har stor vana av att samarbeta med kollegor och du ser det som en självklarhet att tillsammans erbjuda varje elev en kvalitativ och trygg skolmiljö och en meningsfull fritid. Du kommer ingå i ett arbetslag med lärare i fritidshem och grundskollärare, tillsammans ansvarar ni för verksamheten för en grupp elever. Naturligtvis utgår du ifrån skolans styrdokument och de behov och intressen som eleverna visar. Som lärare i fritidshem har du ansvar för den fritidspedagogiska undervisningen under den obligatoriska skoldagen - FRIS. Du ansvarar även för att fritidshemmets undervisning ska stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda dem en meningsfull fritid och rekreation. Tillsammans med dina kollegor utvecklar ni verksamheten och arbetar kontinuerligt med systematiskt kvalitetsarbete för att utvecklas.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du är behörig lärare i fritidshem samt har giltig lärarlegitimation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med språkutvecklande arbetssätt och svenska som andraspråk. Personlig lämplighet för tjänsten är viktig och detta innebär att du har en god samarbetsförmåga, är engagerad, flexibel och arbetar aktivt för att göra verksamheten ännu bättre. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Övrigt
Vi erbjuder en introduktion och mentor för nyanställda. För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
Eva Åkesson
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare