Hoppa till innehåll
Nässjö kommun logotyp

Hej Fysioterapeut

Publiceringsdatum
16 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Hanna Grennborg
Email
Telefon
Ansök nu
Om arbetsplatsen
Är du legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och intresserad av att utveckla Nässjö kommuns hälso-och sjukvård tillsammans med oss? Då kan du vara rätt kandidat för denna tjänst! Vi söker fysioterapeut/sjukgymnast inom ordinärt boende, särskilt boende och även till vårt korttidsboende. Nässjö kommuns hälso-och sjukvård består av en bred kompetens. Hos oss finns specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor, specialistundersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och rehabiliteringsassistenter. Vi är ett glatt gäng som arbetar tillsammans för att ge våra patienter den vård de behöver, i rätt tid och på rätt plats.

Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut/sjukgymnast kommer du träffa patienter i åldrarna 0-110 år. Arbetet är på grund av målgruppen väldigt varierad. Du kommer träffa patienterna i sin hemmiljö. Vi har alltså ingen mottagning utan vi åker hem till patienten. Vi har fyra kransorter i kommunen och vi jobbar i geografiska arbetslag. Vi rör oss i hela kommunen vilket gör arbetet ganska fritt med lite frisk luft och härliga vyer i bilen mellan besöken. Dina arbetsuppgift är att motivera patienterna till hälsa och ett aktivt liv. Detta gör du genom utredning av behov, bedömning av funktion och genomförandet av aktuella rehabiliterande insatser. Ibland åker du själv till patienten och ibland tillsammans med kollega med annan profession. Du formulerar mål tillsammans med patienten, behandlar och utför insatsen för att sedan följa upp resultatet. Till din hjälp har du rehab assistent och omvårdnadspersonal som du delegerar vissa arbetsuppgifter till. Till exempel träningsperioder efter din instruktion och handledning. Förskrivning av gång- och träningshjälpmedel ingår också i ditt arbete och i det ingår samverkan med hjälpmedelscentralen i Jönköping. Samverkan är väldigt viktigt för oss och tillsammans med teamet gör vi gemensamma riskbedömningar för att förebygga ohälsa hos patienten. Vi arbetar nära varandra och ett kollegialt stöd är en självklarhet hos oss.

Kvalifikationer
Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från yrket men vi har flera sjukgymnaster med längre erfarenhet så om du är nyexaminerad finns möjlighet till kollegialt stöd och handledning för att komma in i rollen. Vi önskar att du är bra på att samarbeta för vi arbetar i team med sjuksköterska, arbetsterapeut, enhetschef, omvårdnadspersonal och socialsekreterare. Du planerar själv din dag och därför behöver du vara ansvarstagande, strukturerad och självständig. Du förväntas dela kommunens värdegrund. Vi värdesätter egenskaper så som att du är nytänkande, beslutsam, noggrann och trygg. Du har god vana av IT-baserade journalsystem och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Har du erfarenhet av Combine och Cosmic link så har du plus poäng hos oss! Körkort är ett krav. Vi är centralt belägna i Nässjö, med 5 minuter till tågstation. Har du pendlingsavstånd är vi öppna för en dialog kring individuella lösningar. Vi vill ju att du ska trivas hos oss under en lång tid framöver. Vi erbjuder utbildningar såsom Axelina och förflyttningsteknik. Övriga förmåner, vänligen se vår hemsida. Är du en person som inte vill "köpa grisen i säcken" utan bilda din egen uppfattning så får du gärna hälsa på hos oss en dag och gå med en kollega för att se hur vi jobbar och vilka vi är. Vi är nämligen stolta över vår arbetsplats och berättar gärna mer för dig. Kontakta oss så bestämmer vi ett passande datum. Nu hoppas vi att vi fångat ditt intresse och att du vill vara med i vår spännande utveckling av hälso-och sjukvården. Vi ser fram emot just din ansökan!

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Nässjö kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 jan. 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Nässjö
Bygg & Hantverk
Företagslogga
Nässjö
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga
Nässjö
Utbildning
Företagslogga

Liknande Jobb

Nässjö
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga