Förskollärare till Egnahems förskola

Förskollärare till Egnahems förskola

Om arbetsplatsen
I Nässjö kommun arbetar vi aktivt för en likvärdig förskola. Där blir du som förskollärare en viktig resurs. Som förskollärare arbetar du med förskolans vision för ögonen "Allas lika värde i en lustfylld lärandemiljö". Du arbetar för att skapa en rolig, trygg och lärorik utbildning där barnen och du är med och lägger grunden för det livslånga lärandet. Vi arbetar med läroplanen som bas, och har ansvaret för det pedagogiska arbetet i arbetslaget. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en god relation till barn, vårdnadshavare och kollegor. I Nässjö kommun får du som tillsvidareanställd medarbetare i förskolan ett digitalt verktyg, arbetskläder och skor för utomhusbruk. Alla förskolor i kommunen har fem kompetensutvecklingsdagar per år. Nu söker vi dig som har förskollärarlegitimation eller som snart är färdig med din utbildning till förskollärare. Tillsammans med oss på Egnahems förskola får du möjlighet att ge barnen förutsättningar till vidare utveckling och lärande.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi förskollärare till Egnahems förskola. Vill du bli en del av vårt positiva och härliga gäng på Egnahems förskola? Du arbetar tillsammans i ditt arbetslag/grupp med undervisning och med LPFÖ-18 som grund. Ditt uppdrag som förskollärare innebär undervisning och organisering av aktiviteter för barn. Vi söker dig som är tydlig ledare, drivs av nyfikenhet och tar tillvara och ser barns intressen och förmågor. Tillsammans med dina kollegor skapar en trygg och inspirerande lärmiljö som är tillgänglig för alla barn. Arbetet fördelas inom arbetslaget utifrån Lpfö- 18. Egnahems förskola är en förskola där vi har förmånen att arbeta med barn från flera delar av världen och språket är en central del i vår undervisning. Vi arbetar aktivt med digitala verktyg som en integrerad del i undervisningen. Undervisningen med barnen bedrivs i mindre grupper. På alla förskolor i kommunen pågår ett utvecklingsarbete kring språk och kunskapsutvecklande arbetssätt, vilket är en del i att skapa likvärdiga förutsättningar för alla barn i deras fortsatta utbildning.

Kvalifikationer
Kvalifikationer Du har ett professionellt förhållningssätt, skapar god samarbetsförmåga och goda relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor. Du är nyfiken och vill förundras tillsammans med barnen. Du har ett driv att utveckla verksamheten. Du är tydlig i ditt ledarskap och kan organisera arbetet tillsammans med ditt arbetslag. Du ser anpassade lärmiljöer som en grund för utbildningen och undervisningen. Du reflekterar och bidrar till förskolans utveckling och systematiska kvalitetsarbete. Kunskap och erfarenheter av arbete med bildstöd och tecken som stöd samt intresse för arbete kring flerspråkighet och interkulturalitet är också meriterande. Vi arbetar med språkutveckling och pedagogisk dokumentation vilket gör att du behöver ha god svenska i tal och skrift. Olika spetskompetenser är meriterande, såsom: - erfarenhet av teckenkommunikation - ett interkulturellt förhållningssätt - kunskap om digitalisering - har intresse av återbruk - musik/rytm/dans -natur/miljö och teknik - matematik och språk - dokumentation

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Birgitta Sjölin
Telefon 0380-517441
Email Mejla Birgitta Sjölin
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://nassjo.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.