Hoppa till innehåll
Nässjö kommun logotyp

Förskollärare till Åkershälls förskola i Nässjö

Publiceringsdatum
21 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Lisa Bergström
Email
Telefon
Ansök nu
Om arbetsplatsen
I Nässjö kommun arbetar ett stort antal mycket engagerade medarbetare, som året runt utför ett av de viktigaste yrkena vi har. Vi tror på delaktighet och är faktiskt lite kända för den upplevda delaktigheten bland medarbetare. Tillsammans har vi tagit fram både en vision och en verksamhetsidé. Dessutom gillar vi korta beslutsvägar där alla kan göra sin röst hörd och dessutom vara med och påverka. Vår kultur präglas av en attityd där ingenting är omöjligt. Vi levererar resultat och lär av varandra. Förskolorna i Nässjö kommun har verksamhetschef, utvecklingsledare, IT-pedagoger, förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag samt en hög andel specialpedagoger sett till antal förskolor, så här finns det fokus på förskolan och möjlighet att utvecklas. Vi erbjuder alla nyutexaminerade förskollärare en mentor samt en i övrigt utvecklad introduktion i arbetet. Allt för att du ska känna dig så förberedd som möjligt. Här kommer du dessutom att tillhöra en verksamhet där du får möjlighet att pröva dina idéer. Sånt gillar vi! Alla förskolor i kommunen har fem kompetensutvecklingsdagar per år. För tillsvidareanställd personal har vi fria arbetskläder för utomhusbruk. Alla medarbetare som har en tillsvidaretjänst eller ett längre vikariat har tillgång till ett eget digitalt verktyg. Som förskollärare hos oss arbetar du för "Allas lika värde i en lustfylld lärandemiljö" som är förskolornas vision. Tillsammans med oss i Nässjö kommun får du möjlighet att ge barnen förutsättningar till vidare utveckling och lärande i våra fina lärmiljöer inomhus såväl som utomhus. Nu har vi en förskollärartjänst ledig på Åkershälls förskola. Med nyfikenhet och engagemang har vi som vision att skapa en god lärandemiljö där kreativiteten inte har några gränser. Vi strävar alltid efter en samspelande miljö där varje barn får känna att de kan utmanas och lyckas! Vi tror på barns förmågor, och vi tror på dig. Vår kultur präglas av en attityd där ingenting är omöjligt. Vi levererar resultat och lär av varandra.

Arbetsuppgifter
Åkershälls förskola har en mångkulturell prägel och vi har många barn med olika modersmål i våra barngrupper. Detta ser vi som en stor tillgång. Vi har fokus på ett språk och kunskapsutvecklande arbetssätt. Vår verksamhet är lekfull och lärorik, där trygghet, glädje och gemenskap är viktiga ledord och vårt arbetssätt utgår helt och hållet från, och med hjälp av, det goda, relationella förhållningssättet där vi ser varje individs behov och förutsättningar. Detta möjliggörs genom att vi arbetar i mindre barngrupper där varje individ får ta plats. I arbetsgruppen samarbetar vi och uppmuntrar nya idéer och tankar. Våra arbetslagsträffar och reflektioner utförs mestadels under dagtid. Vi erbjuder dig en lärande miljö med utrymme till självständighet och utveckling. Vi vill att du ska trivas, utvecklas och känna meningsfullhet! Nu ser vi fram emot att möta just DIG, välkommen med din ansökan och låt oss berätta mer om oss som arbetsgivare!

Kvalifikationer
Vi söker dig med legitimation och/eller behörighet inom förskola och förskoleklass. Intresse av och förmåga att samarbeta med både barn och vuxna är viktigt. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt som skapar goda relationer till barnen, vårdnadshavare och kollegor. Du är: * nyfiken, medforskande och reflekterande i ditt arbetssätt. * kreativ, modig och vågar prova nya lösningar som driver verksamheten framåt. * positiv och engagerad. * samarbetsvillig. Arbetet bedrivs i arbetslag och det krävs att du kan och tycker om att samarbeta. Kunskap och erfarenheter av teckenkommunikation samt arbete i mångkulturell verksamhet är meriterande. Vi arbetar med språkutveckling och pedagogisk dokumentation vilket gör att du behöver ha god svenska i tal och skrift. Legitimation och behörighet inom förskola. För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att du har förskollärarlegitimation.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Nässjö kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 dec. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.
http://www.nassjo.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Nässjö
Bygg & Hantverk
Företagslogga
Nässjö
Utbildning
Företagslogga