Hoppa till innehåll
Nässjö kommun logotyp

Familjebehandlare, Enhet Öppenvård barn och unga

Ansök nu
Om arbetsplatsen
Socialförvaltningen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på medborgarnas behov och har därför en sammanhållen socialförvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag, under mottot "Vi stödjer ett självständigt liv". Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum. Nässjö kommun har som fokusmål att ge barn förutsättningar för en god uppväxt. Det pågår mycket spännande arbete med tidiga insatser och samverkan mellan socialtjänst, skola, kultur- och fritid samt Region Jönköpings län. För att på bästa sätt utföra detta arbete har socialförvaltningen en ny organisation där arbetet med barn och unga är indelat i tre enheter; en för mottagning och utredning, en placeringsenhet och en öppenvårdsenhet som består av öppenvård barn och unga och familjecentralen. Enheterna har ett nära och gott samarbete. På öppenvård barn och unga arbetar tio familjebehandlare, två familjepedagoger och en gruppledare. Gruppledaren fördelar och arbetsleder det dagliga arbetet. I arbetsgruppen finns bred erfarenhet, hög kompetens och mycket arbetsglädje. Vi utvecklar fortgående våra arbetssätt för att möta familjernas behov. Extern handledning ingår i tjänsten.

Arbetsuppgifter
Öppenvården barn och unga arbetar med kvalificerat psykosocialt behandlingsarbete riktat till barn och unga (0-20 år) och deras familjer. Målet är att stärka föräldrarnas förmåga så att familjerna ges bättre förutsättningar att själva hantera sin livssituation. Den familjebehandlare vi söker nu kommer främst att arbeta med de yngre barnen och deras familjer. Öppenvården arbetar på uppdrag från socialsekreterare och erbjuder också råd- och serviceinsatser både enskilt och i grupp. De behandlingsmässiga grunderna är systemteori och anknytningsteori med tydligt fokus på varje individs specifika behov, familjen och nätverket. Som familjebehandlare arbetar du med familjesamtal, familjepedagogiska insatser, föräldrastödsprogram, nätverksarbete och individuellt behandlingsarbete. Öppenvårdens arbete utvärderas kontinuerligt genom systematisk uppföljning av de insatser som ges.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan högskoleutbildning som tillsammans med arbetslivserfarenhet bedöms som likvärdig. Du har god kännedom om gällande lagstiftning och socialtjänstens uppdrag. Du har erfarenhet av psykosocialt arbete riktat till barn och unga. Meriterande är familjeterapeutisk utbildning och utbildning i evidensbaserade behandlingsmetoder riktade till målgruppen, liksom erfarenhet av arbete med människor från olika kulturer. Som person är du noggrann och självständig. Du har lätt för att hantera när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, bör du ha god samarbetsförmåga, vara utåtriktad och positiv. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har körkort.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Arbetet är i huvudsak förlagt till dagtid men viss kvällstid förekommer för att möta våra brukares behov. Flextidsavtal tillämpas.
Mer info
Kontaktperson
Helen Jönsson
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 maj 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare