Hoppa till innehåll
Nässjö kommun logotyp

Enhetschef som vill fortsätta utveckla kulturen i Nässjö kommun!

Ansök nu
Om arbetsplatsen
* Brinner du för kultur och ledarskap? * Vill du vara med och bygga en enhet med kulturell bredd där kreativitet och utveckling står i fokus? * Vill du vara en del av ett starkt team där vi tillsammans möter utmaningar och skapar möjligheter utifrån medborgarnas behov? Då kan det vara du som är Nässjö kommuns nya enhetschef Kultur inom Kultur- och fritidsförvaltningen. Vi söker nu en ledare och lagspelare som med nyfikenhet och engagemang vill leda enheten och tillsammans med förvaltningens ledningsgrupp driva förvaltningens frågor och skapa värde för våra medborgare. Kultur- och fritidsförvaltningen består av tre enheter - enhet Kultur, enhet Fritid och enhet Ungdom. En prioriterad målgrupp för oss är barn och ungdomar. Enhet Kultur har ansvaret för Nässjö stadsbibliotek med tillhörande filialbibliotek och skolbibliotek samt Nässjö konsthall och evenemang och konferensbokning i Kulturhuset Pigalle. Som enhetschef hos oss blir du del av en arbetsplatskultur där vi strävar efter samverkan och teamarbete - vi kallar det "tillsammanskänsla"!

Arbetsuppgifter
Du kommer att leda en personalgrupp med ett 20-tal medarbetare och din uppgift blir att leda och fortsätta utveckla de tre verksamheterna inom enheten genom att leda och fortsätta utveckla de tre verksamheterna inom enheten genom att: * Bygga teamet och ta vara på medarbetarnas gemensamma potential * Vara en brobyggare som skapar nätverk och inspirerar till engagemang, delaktighet och inkludering genom att involvera olika målgrupper * Organisera, planera och följa upp enhetens och verksamheternas mål * Omvärldsbevaka relevanta sektorer inom kulturområdet i syfte om att tänka nytt och hitta nya utvecklingsprocesser Du kommer också att arbeta i en rad utvecklingsprojekt. Samverkan är i fokus och samarbetspartners finns, förutom inom den egna förvaltningen, också bland övriga förvaltningar, organisationer och föreningar inom kommunen men även på det regionala planet. Som enhetschef Kultur är du del av förvaltningens ledningsgrupp och vi är ett prestigelöst gäng som hjälps åt, stöttar och lyfter varandra och arbetar tillsammans för att skapa ett positivt avtryck hos våra medborgare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleexamen. Kanske har du examen inom ett samhällsvetenskapligt eller humanistiskt område? Du som söker är en samarbetsorienterad person med hög social kompetens som är duktig på att nätverka. Du har en god självkänsla och stabil inre trygghet som gör att du vågar utmana och har en förmåga att tänka nytt. Du är utvecklingsorienterad och van vid förändringsledning. Som ledare är du relationsskapande och lyhörd samtidigt som du kan vara tydlig och visa handlingskraft. Vidare ser vi gärna att du har förmågan att visa tillit och omtanke, skapa arbetsglädje och ett gott samarbetsklimat, såväl internt som externt. För att lyckas i rollen ställer vi krav på dokumenterad ledarerfarenhet, god kommunikativ förmåga och hög digital mognad. Du har även erfarenhet av budgetarbete samt förståelse för den politiskt styrda organisationen. Då uppdraget innebär kommunikation på flera nivåer är det viktigt att du är trygg både i dokumentation och presentation. Du behöver ha B-körkort och goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift. Du har en troligen en bakgrund inom kulturområdet och ett stort intresse och engagemang för kulturen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
Anna Sandborn
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare