Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Svarvare till Kvarnstrands

Ansök nu

Har du tidigare erfarenhet av att svarva? Trivs du i en omväxlande arbetsmiljö där du får ta stort eget ansvar? Vi söker dig som vill utvecklas i rollen som svarvare till det familjära företaget Kvarnstrands.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Kvarnstrand

Om företaget

Kvarnstrands Verktyg AB är Skandinaviens ledande tillverkare av skärande verktyg för träbearbetning. De tillverkar, säljer och ger service av verktyg för trä-, aluminium- och plastindustrin. Huvudfokus ligger på träindustrin där de erbjuder verktygslösningar från timmerintaget till och med den förädlade varan. Deras produktutbud inkluderar bland annat borrverktyg, fräsverktyg, gängverktyg och specialverktyg för olika applikationer och material. Kvarnstrands fokuserar på att erbjuda lösningar som kombinerar högpresterande verktyg med expertis inom skärande bearbetning för att möta kundernas behov och bidra till effektiv produktion och hög kvalitet.

Kvarnstrands är ett familjeföretag med huvudkontor i Ekenässjön men har även enheter i Nybro och Stange i Norge. Företaget präglas av laganda och gemenskap. Det är en öppen och hjälpsam arbetsmiljö där personalen strävar mot gemensamma mål. Du blir en del av ett team där det finns mycket kompetens att ta del av. Här finns stor utvecklingspotential och medarbetarens kompetens värdesätts högt.

Arbetsuppgifter

Här på Kvarnstrands får du en varierad vardag där den ena dagen inte är den andra lik. Du hanterar produkter av olika storlek och konstruktion. Med tiden lär du dig att vara strategisk och får framför allt en känsla för hur du ska hantera olika produkter och problem. Utöver detta kommunicerar du mycket med dina kollegor och tillsammans hittar ni de bästa lösningarna för era kunder och producerar speciallösningar och hantverk i världsklass.

Du kommer att spela en viktig roll i tillverkningsprocessen genom att producera detaljer och komponenter med hög precision och kvalitet genom användning av svarvningstekniker. I rollen som svarvare är du ansvarig för att välja rätt skärande verktyg för att uppnå önskad form och yta på arbetsstycket. Det kan innebära att välja olika typer av skärverktyg, bestämma skärparametrar och säkerställa korrekta inställningar för att få rätt skärkraft och precision. Det är även du själv som programmerar maskinerna vilket gör arbetet ditt varierande.

Några av dina arbetsuppgifter är:
* Utföra svarvning av precisionskomponenter enligt specifikationer.
* Programmering av de maskiner du använder, vilket görs i Mastercam.
* Gradning och kapning
* Hantera och underhålla svarvutrustning och verktyg

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Gymnasieexamen, helst inom industri/teknisk inriktning
* Relevant erfarenhet av svarvning och maskinbearbetning
* Teknisk intresserad och datavana
* Goda kunskaper i både svenska och engelska, både tal och skrift

Vi söker dig som tycker att svarvning är roligt och vill fortsättas att utvecklas inom det. För att trivas i rollen ser vi att du har ett stort intresse för verkstadsarbete och motiveras av att lära dig nya saker. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team, därför är det viktigt att du uppskattar att jobba tillsammans med andra och är mån om att bidra till ett bra arbetsklimat. Du tillsammans med dina medarbetare strävar efter att uppnå goda resultat med kvalitet och precision. Därtill är du noggrann och uppmärksam på detaljer i ditt arbete. I rollen är det mycket frihet under eget ansvar, då det är du själv som planerar dina dagar. Vilket ställer krav på att du som person är flexibel och driven av dig. Avslutningsvis räds du inte för att be om hjälp när det krävs. Det som kommer göra att du sticker ut bland andra kandidater är motivationen, viljan och engagemanget till ditt arbete.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Ekenässjön
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 nov. 2023 (47 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare