Ekonomiansvarig

Ekonomiansvarig

Vi söker just nu en affärsinriktad ekonomiansvarig för en bred och självständig roll med uppgifter inom redovisning, analys och stöd till verksamheten. Du kommer vara anställd i
YLAB Larssons Bygg AB och ha en placering på vårt huvudkontor i Lekeryd. Anställning är en tillsvidaretjänst på 100%.

Arbetsuppgifter
Rollen innebär ansvar för ekonomistyrning och affärsinriktad rapportering. Du kommer att fungera som en länk mellan ledningen och de bolag som du representerar. Arbetet kräver balans mellan detaljer och operativt arbete likväl som att se och förmedla helhetsbilder åt organisationen.

Följande arbetsuppgifter vill vi att du har erfarenhet av:
  • Redovisning/bokföring
  • Månads, delårs, årsbokslut, årsredovisning och rapporter av olika slag
  • Intern uppföljning och analyser
  • Medverkan vid revisioner och granskningar
  • Skatter och deklarationer
  • Förbättringsarbete i processer och rutiner
Vem är du?
Vi söker dig som har en högre ekonomisk utbildning och erfarenhet från liknande roll. Du har goda kunskaper inom redovisningsprinciper, skattefrågor och juridik. Du har kvalificerade kunskaper inom Excel, integrerade affärssystem samt övrigt IT-stöd.

Du har ett påtagligt affärssinne där produktionsnära ekonomi, lönsamhet och utveckling är områden som engagerar dig. Goda samarbeten och tydlig kommunikation är något du bidrar till och värdesätter i organisationen. Dessutom så vill vi att du har en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. För att lyckas som ekonomiansvarig är det viktigt att du har en god självinsikt och en positiv grundsyn som smittar av sig och inspirerar andra.

Körkort är ett krav

Låter det intressant?
I så fall ser vi fram emot din ansökan! Då vi kallar till intervjuer löpande är du välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev via Ansök Nu-knappen

Tjänsten tillsätts enligt överenskommelse.

Har du frågor eller funderingar rörande tjänsten är du välkommen att höra av dig till HR- ansvarig, Anna Åkerstedt 0733-511503
Mer info
Kontaktperson Anna Åkerstedt
Telefon 0733-511503
Område Nässjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ylab.nu/
Sista ansökningsdag 8 nov 2021 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

YLAB är ett familjeföretag med lång erfarenhet och gedigen kunskap inbyggd i verksamheten. Sedan starten 1977 har bolaget utvecklats kontinuerligt och har idag kapacitet och resurser att ta olika typer av förekommande byggprojekt.

En förklaring till vår framgång tror vi ligger i vår värdegrund som varit densamma genom alla år och konjunkturer. Den är inte märkvärdig på något vis, däremot ser vi till att den inte bara är en trave tomma ord utan en stabil grund i allt vi gör. Vi håller helt enkelt vad vi lovar, oavsett om det gäller tid, ekonomi eller kvalitet. Vårt mål är alltid en nöjd kund och vi garanterar att vi har engagemanget och kunnandet för att nå vårt mål.